پرش لینک ها

آزمایشگاه ادرار و عفونت ادراری

آزمایش ادرار، یکی از مهم‌ترین تست‌هایی است که برای ارزیابی سلامت بدن بخصوص کلیه‌ها و مجاری ادراری کاربرد دارد.

درخواست نمونه گیری

مشاوره آنلاین

تفسیر آزمایش

دریافت نتیجه آزمایش

پرسش و پاسخ

چگونه برای آزمایش در محل درخواست دهم؟

ابتدا بر روی دکمه‌ی ثبت رایگان درخواست کلیک کنید.
سپس در صفحه‌ای که برایتان باز می‌شود، می‌توانید نوع آزمایش مورد نظرتان را انتخاب کنید.
پس از انتخاب آزمایش مورد نظر و انتخاب زمان و مکان دلخواه، متخصصین مربوط به آزمایش در منزل، در همان زمان و محلی که تعیین کرده‌اید، نمونه‌گیری‌های لازم را انجام می‌دهند.
سپس در زمان مشخص، نتیجه‌ی آزمایش برای شما ارسال می‌شود.
نکته:

هنگام ثبت درخواست در قسمت «آزمایش با نسخه» می‌توانید نسخه را بارگذاری کرده و نوع بیمه را انتخاب کنید. هزینه آزمایش در منزل با توجه به نوع بیمه کم می‌شود.

همچنین اگر میانه‌ی خوبی با ثبت درخواست آنلاین ندارید، می‌توانید با شماره‌ی 3301-031 تماس بگیرید و درخواست خود را به صورت رایگان ثبت نمایید. در ضمن می‌توانید با کلیک بر روی دکمه‌ی ثبت رایگان درخواست، همین الان و بدون معطلی درخواست خود را ثبت کنید.

اگر نسخه پزشک داشته باشید و بخواهید دقیقا بر اساس نسخه یک یا چند آزمایش در خانه را انجام دهید. باز هم جای نگرانی نیست. می‌توانید در فرایند ثبت درخواست آزمایش در محل، عکس نسخه‌تان را برای ما ارسال کنید تا ما با فرستادن متخصص به محل، نمونه‌گیری‌های لازم را دقیقا برای همان آزمایش‌های موجود در نسخه انجام دهیم. در این حالت می‌توانید از خدمات بیمه‌های پایه و تکمیلی نیز برای پرداخت هزینه آزمایش در منزل استفاده کنید و با انتخاب نوع بیمه خود در زمان ثبت درخواست، هزینه بیمه از آزمایش شما کم خواهد شد.

اگر نسخه پزشک ندارید و در عین حال مایلید که آزمایش با مشاوره و تحت نظر پزشک انجام شود، می‌توانید از خدمت آزمایش تحت نظارت پزشک من و دکتر استفاده کنید. پزشک من و دکتر با توجه به شرح حال، بیماری‌های زمینه‌ایی، سن، جنسیت، داروهای مصرفی و … آزمایشاتی که باید انجام شوند را تجویز خواهد کرد. به این ترتیب پزشک من و دکتر در تجویز آزمایش، خواندن و تفسیر آن به شما کمک می‌کند.

چند نکته:

خدمت آزمایش در منزل من و دکتر حتی در روزهای تعطیل به کاربران ارائه می‌شود.
ارائه خدمت در زمان دلخواه شما انجام خواهد شد.
من و دکتر با آزمایشگاه‌های معتبر در سراسر مناطق تحت پوشش همکاری دارد، به همین دلیل در کوتاه‌ترین زمان ممکن خدمات خود را ارائه خواهد داد.
ارائه نتیجه آزمایش به صورت آنلاین و فیزیکی انجام می‌شود.

آزمایش اسید اوریک خون

این آزمایش به منظور بررسی بیماری نقرس و یا عود سنگ ادراری انجام میشود.

اسید اوریک ترکیبی نیتروژن دار و محصول تجزیه پورین (واحد ساختمانی اسیدداکسی ریبونوکلئیک) می باشد.75% اسید وریک توسط کلیه و 25% آن از طریق روده ها دفع می شود.هنگامی که سطح اسید اوریک بالا رود(هیپر اورسمی) بیمار ممکن است دچار نقرس گردد.نقرس نوعی آرتریت است که به علت رسوب کریستال های اسید اوریک در بافت دور غضروفی پدید می آید.

-استرس موجب افزایش سطح اسید اوریک می گردد.
-داروهای حاجب اشعه X موجب افزایش دفع اسید اوریک و کاهش سطح آن می گردند.
-تزریق مواد حاوی مقدار زیادی روتئین(به ویژه گلیسین) مانند تغذیه کلی از راه غیر گوارشی می تواند سبب افزایش اسید اوریک گردد،زیرا این اده محصول تجزیه گلیسین می باشد.
-داروهای افزاینده سطح عبارتند از:
الکل، اسید آسکوربیک،آسپیرین،کافئین،سیس پلاتین،دیازوکسید،اپی نفرین،اتامبوتول،لوودوپا،متیل دوپا،اسید نیکوتینیک،فنوتیازین ها،تئوفیلین.
-داروهایی که موجب کاهش سطح آن می گردند:
الوپورینول،ایموران،کلوفیبرات،کورتیکواستروئید ها،استروژن ها، دیورتیکها،انفوزیون های گلوکز،گایفنزین،وارفارین.
روش های اندازه گیری اسید اوریک:
روش های رایج اندازه گیری اسید اوریک در دو گروه قرار می گیرند:
-روش های اسید فسفو تنگستیک (PTA)
-روش های اوریکاز
روش های اسید فسفو تنگستیک بر پیدایش یک رنگ آبی در هنگام احیا PTA توسط اورات در محیط قلیایی تکیه می کنند.رنگ توسط اسپکتروفتومتری در طول موج های 650-700 نانومتر قارئت میشود.
حضور پروتئین در طی پیدایش رنگ سبب کدورت و کاهش غیر قابل پیش بینیجذب می گردد.بنابراین در روش های اسید اوریک پلاسما حذف پروتئین یک مرحله اجباری است.
روش های اوریکازاختصاصی ترند.زیرا آنها اکسیداسیون اورات که توسط انزیم اوریکاز اکسیدور دوکتاز کاتالیز می شود را یا به شکل یک مرحله منفرد و یا به صورت مرحله ابتدایی دارا می باشند.
در نتیجه دسترسی به کیفیت بالا و تدارکات کم هزینه آنزیم باکتریایی، روش های اوریکاز عملی و رایج شده اند.رسوب اولیه پروتئین ضروری نمی باشد.در اکثریت روش های اوریکاز تنها گوانین، گزانتین و تعداد کمی از دگر آنالوگ های اسید اوریک تداخل نموده که فقط در غلظت های غیر محتمل در مایعات بیولوژیک صورت می ذیرد.

-کنترل اسید اوریک سرم در خلال درمان نقرس
-کمک به تشخیص مشکلات تندرستی
مقادیر نرمال:
بزرگسالان
مردان:4-8/5 mg/dl or 0/24-0/51 mmol/l
زنان: 2/7-7/3 mg/dl or 0/16-0/34 mmol/l
کهنسالان: مقادیر ممکن است اندکی افزایش یابد.
کودکان:2/5-5/5 mg/dl or 0/12-0/32 mmol/l
نوزادان: 2-6/2 mg/dl
مقادیر بحرانی:
>12mg/dl

روش تهیه نمونه ادرار تمیز در آقایان ( جهت كشت ادرار)
نمونه ادرار جهت كشت ادرار به منظور تشخیص عفونتهای دستگاه ادراری-تناسلی كاربرد دارد. جهت اطمینان از صحت نتایج آزمایش ادرار نباید به میكروبهای دست یا ناحیه تناسلی و … آلوده شود. بهترین زمان جهت تهیه این نمونه اولین ادرار دفع شده بعد از برخاستن از خواب (ادرار صبحگاهی) می باشد.
– دستهایتان را با آب و صابون خوب بشوئید و خشك كنید.
– سر آلت تناسلی را با یك دستمال مرطوب یكبار مصرف تمیز كنید و این كار را دو بار تكرار كنید.
– درب ظرف ادرار را با احتیاط باز كنید و دقت نمائید كه سطح داخلی خود ظرف و یا درب آن با سر آلت تناسلی تماس پیدا نكند.
– مقدار كمی از قسمت اول ادرار (چند قطره اول) را داخل توالت تخلیه نموده و سپس حدود ۳۰ میلی لیتر ( تقریبا نصف ظرفیت ظرف كشت ادرار) از نمونه را داخل ظرف جمع آوری كنید. (مراقب باشید كه سر آلت تناسلی با دیواره داخلی ظرف تماس پیدا نكند).
– درب ظرف نمونه را محكم بسته و آن را تحویل آزمایشگاه بدهید. دقت نمائید كه ظرف نمونه برچسب مشخصات شما (نام- نام خانوادگی و شماره پذیرش) را داشته باشد.

– در صورتیكه نمونه خارج از آزمایشگاه تهیه می‌شود لازم است كه به سرعت به آزمایشگاه ارسال شده و تا آن زمان در جای خنك نگهداری شود. هنگام تحویل چنین نمونه ای به آزمایشگاه ساعت انجام نمونه گیری را به مسئول آزمایشگاه بگوئید.

نمونه ادرار تمیز در آقایان

(جهت کشت ادرار)

نمونه ادرار جهت كشت ادرار به منظور تشخیص عفونتهای دستگاه ادراری-تناسلی كاربرد دارد.
جهت اطمینان از صحت نتایج آزمایش ادرار نباید به میكروبهای دست یا ناحیه تناسلی و … آلوده شود. بهترین زمان جهت تهیه این نمونه اولین ادرار دفع شده بعد از برخاستن از خواب (ادرار صبحگاهی) می‌باشد.
– دستهایتان را به خوبی باشت آب و صابون بشوئید و خشك كنید.
– با یك دست چین های پوستی دستگاه تناسلی را از هم باز كرده و با دست دیگر و با كمك یك دستمال یك بار مصرف اطراف مقعد و پیشابراه را از جلو به عقب تمیز كنید و این كار را دوباره تكرار نمائید.
– درب ظرف كشت ادرار با با احتیاط باز كنید و دقت نمائید كه سطح داخل خود ظرف و یا درب آن را لمس نكنید.
– مقدار كمس از قسمت اول ادرار ( چند قطره اول) را داخل توالت تخلیه نموده و سپس حدود ۳۰ میلی لیتر (نصف ظرفیت ظرف كشت ادرار) از نمونه را داخل ظرف جمع آوری كنید ( مراقب باشید ظرف نمونه با پوست اطراف ناحیه تناسلی تماس پیدا نكند).
– درب ظرف را بسته و آن را تحویل آزمایشگاه بدهید. دقت نمائید كه ظرف نمونه برچسب شما (نام – نام خانوادگی – شمار پذیرش) را داشته باشد.
– در صورتیكه نمونه خارج از آزمایشگاه تهیه میشود لازم است كه به سرعت به آزمایشگاه ارسال شده و تا آن زمان در جای خنك نگهداری شود. هنگام تحویل چنین نمونه‌ای به آزمایشگاه ساعت انجام نمونه گیری را به مسئول آزمایشگاه بگوئید.

نمونه ادرار تمیز در بانوان

( جهت کشت ادرار)

پایین آوردن اسید اوریک خون

کمبود پتاسیم: کمبود پتاسیم می تواند سطوح اورات( اسید اوریک )را در خون افزایش دهد. بنابراین باید از غذاهای سرشار از پتاسیم نظیر اسفناج پخته، هلو خشک شده، آووکادو، لوبیای پخته، موز، آب مرکبات، شیر و ماست بدون چربی استفاده نمود.

داروهای مدر یا آنتی دیورتیک ها که برای کاهش وزن یا در بیماریهای قلبی تجویز می شود، می تواند سطوح سدیم، منیزیم، کلسیم و پتاسیم را کاهش داده و سبب افزایش اسید اوریک خون شوند.

زمانی که کلیه ها عملکرد خوبی ندارند ، توانایی خود را دردفع اسید اوریک از دست می دهند.این مشکل می تواند در انواع اختلالات عملکرد کلیه ها و یا در اثرمصرف زیاد الکل ایجاد شود.

پیروی ار رژیمهای سخت و شدید یا روزه گرفتن می تواند اسید لاکتیک اضافی ایجاد کند که مانع دفع اسید اوریک از کلیه ها می شود. رژیمهای با کالری کم ، متابولیسم بدن شما را دچار اختلال کرده و می توانند سبب شروع حمله نقرس گردد.

همچنین رژیم گرفتن
می تواند سبب کاهش پتاسیم و در نتیجه افزایش اسید اوریک شود، البته یادآوری می شود که یک رژیم متعادل و مناسب که بتواندبه آرامی وزن اضافه شخص را کم کند بسیار مفید است زیرا کاهش وزن مناسب می تواند سطوح اسیداوریک سرم را کاهش دهد

نقرس در افراد دارای اضافه وزن بیشتر شایع است. تحقیقات نشان داده که حدود نیمی از افراد مبتلا به نقرس حداقل ۱۵% بیشتر از وزن ایده آل بدنشان اضافه وزن داشتند.

مسمومیت با سرب ، استرس ، جراحی ، استفاده بی رویه از آنتی بیوتیکها ، کمبودهای ویتامینی مخصوصاً کمبود ویتامین های a و e و b۵، شیمی درمانی ، پرکاری تیروئید و نارسایی های کلیوی از دیگر دلایل ابتلا به نقرس گزارش شده است

یکی از بهترین راههای پیشگیری از ابتلا به نقرس نوشیدن حداقل ۸-۶ لیوان آب یا آب میوه به صورت روزانه مخصوصاً در مراحل ابتدایی و اولیه نقرس است. مایعات در بدن به دفع اسید اوریک و جلوگیری از تشکیل کریستال کمک خواهد کرد .
– از منابع سرشار ار پتاسیم استفاده کنید. غذاهای سرشار از پتاسیم شامل اسفناج پخته ، هلو خشک شده ، آووکادو ، لوبیای پخته، موز ،آب مرکبات، هویج خام،شیر و ماست بدون چربی می باشد.
– غذا های پر فیبر نظیر میوه ها و سبزیجات را به مقدار فراوان مصرف کنید.

گفته شد که چگونه سطوح بالای اسید اوریک می تواند منجر به نقرس شود. غذاهای با پورین بالا می تواند سطوح اسیداوریک در بدن را افزایش دهد، بنا براین رژیم نقرس معمولاً غذاهای پرپورین یا منابع سرشار از پورین را محدود می کند.

مقدار مصرف غذاها بر اساس محتوای پورین درآنها به چند دسته تقسیم می شوند.

مواد غذایی با مقادیر خیلی بالای پورین که نباید بیش از ۱ بار در هفته مصرف شوند.
ماهی ساردین ، ماهی کولی ، ماهی سالمون ، ماهی خال مخالی ، شاه ماهی ، صدف ، گوشتهای احشایی ( مثل جگر ، قلوه ، مغز و … ) الکل ، سوپ جوجه ، گوشت ، سوسیس ، نانهای شیرین ، شیره گوشت ، سس گوشت.

مواد غذایی با محتوای پورین متوسط که نباید بیشتر از ۴ بار در هفته مصرف شود.
مارچوبه ، گل کلم ، جوجه ، همبرگر ، انواع لوبیا ، عدس ، لوبیای لیما ، زرد چوبه ،
اسفناج ، باقلا – قابل قبول: مواد غذایی بدون محتوای پورین یا کم پورین که می توان به همان اندازه معمول استفاده کرد.

چای ، کاکائو ، شکلات ، نوشیدنی های گازدار ، آب میوه ها ، شکر ، سبزیجات ( غیر از مواد گفته شده بالا ) ، سوپ سبزیجات بدون گوشت ، کره ، چربی ها (در مقادیر متوسط) ، نان و غلات،پنیرها (همه انواع) و تخم مرغ.

– دریافت چربی را با انتخاب گوشتهای کم جرب ، غذاهای آماده شده با چربی کمتر و لبنیات کم چرب محدود کنید.
– مصرف غذاهای سرخ شده باعث کاهش ویتامین e شده در نتیجه اسید اوریک افزایش می یابد بنا براین حتی الامکان باید از خوردن این غذاها پرهیز کرد.
– قهوه با شکستن پروتئین اسید اوریک راافزایش می دهد بنا براین از مصرف آن پرهیز کنید. –
روزانه حداقل ۲ لیتر آب بنوشید.
– مجله پزشکی انگلستان در ماه می ۲۰۰۴ گزارش می دهد که :
دریافت محصولات لبنی کم چرب ریسک ابتلا به نقرس را تا ۵۰% کاهش می دهد. غذاهای کمک کننده:
– توت فرنگی : خوردن توت فرنگی به خنثی کردن و دفع اسید اوریک کمک می کند.
– روغن زیتون : اسیدهای چرب موجود در روغن زیتون می توانند التهاب را کاهش دهند.
– خوردن سویا به جای گوشت
– چای سبز: چای سبز یک آنتی اکسیدان قوی است، بسیار قوی تر از آنتی اکسیدانهای موجود
در سبزیجاتی مانند اسفناج ، بروکلی، گل کلم و سیر. بیوفلاونوئیدهای موجود در چای سبز در خنثی کردن رادیکالهای آزاد حتی از ویتامین e هم قویترند.
– دانه کرفس: برای تقویت دستگاه اداری بسیار مفید بوده می تواند به عنوان یک ادرار آور برای کمک به عدم تشکیل کریستانهای اسید اوریک استفاده شود. دانه کرفس به عنوان ضد التهاب می تواند ورم و التهاب را فرونشاند و مانع از درد ناشی از تورم اطراف مفصل شود. همچنین دانه کرفس به هضم پروتئین ها کمک می کند.
– دانه انگور: یکی از داروهایی مفید برای سلولهای خونی است که غالباً در غرب اروپا تجویز می شود
. استفاده از دانه انگور تاثیر مثبتی روی سلولهای خونی داشته و می تواند مانع از ورود آنتی اکسیدانها از انواع غشاهای سلولی گردد. دانه انگور همچنین سبب کاهش حمله قلبی و سکته میشود.

عمده‌ترین ویتامین‌هایی که به‌طور روتین اندازه‌گیری می‌شوند عبارتند از ویتامین D و B12. ویتامین D برای بررسی جذب کلسیم، پوکی استخوان بخصوص در بانوان، بررسی اختلالات سوء‌جذب، مطالعات و بررسی سرطان‌‌ها ازجمله سرطان پستان، سرطان پانکراس، سرطان کولون و…. مورد آزمایش قرار می‌گیرد. بررسی ویتامین B12 نیز برای نوعی کم‌خونی و بعضی اختلالات سیستم گوارشی انجام می‌شود. میزان طبیعی ویتامین D بین 25 تا 80 ng/ml و میزان طبیعی ویتامین B12 بین 160 تا 950 pg/ml است.

آزمایش ادرار 24 ساعته

حتما قبل از آزمایش خود، توجه لازم را به این موارد داشته باشید.

نمونه مورد نظر باید دقیقا طی 24 ساعت جمع آوری گردد.

اگر در طی این 24 ساعت بر حسب اشتباه ادرار خود را داخل ظرف تخلیه ننمودید حتما به آزمایشگاه مراجعه نموده و ظرف جدید دریافت کنید.

استرس حاد و ورزش شدید میتواند نتیجه آزمایش را تغییر دهد. از ظرف فلزی برای جمع آوری نمونه و انتفال آن به ظرف اصلی استفاده نکنید.

در طول زمان جمع آوری ادرار باید ظرف جمع آوریدور از دسترس کودکان و در یخچال نگهداری شده و پس از زمان 24 ساعت ظرف را در اسرع وقت به آزمایشگاه تحویل دهید.

بعضی از خوراکی ها مانند کافه، چای، کاکائو، موز، مرکبات، و وانیل میتواند نتیجه آزمایش را تغییر دهد.

به مدت یک شبانه روز (24 ساعت) از زمان شروع تمامی نوبت های دفع ادرار را در ظرف مخضوض جمع آوری کنید.

ظرفی که جهت جمع آوری ادرار به شما داده شده است، حاوی مواد نگهدارنده میباشد. نباید این مواد را خالی و یا بو کنید.

در ابتدای جمع آوری نمونه ادرار را دفع و آنرا دور بریزد. زمان را دقیقا یادداشت نمایید.(مثلا 7 صبح)

مراحل انجام کار در آزمایشگاه من و دکتر

ثبت سفارش

در ابتدا درخواست خود را از طریق فرم یا تماس تلفنی ثبت می‌کنید.

هماهنگی، زمان مراجعه

کارشناسان من و دکتر با شما تماس گرفته و پس از هماهنگی درخواست شما نهایی می‌شود.

اعزام همکار

نیروی متخصص به منزل یا محل کار شما اعزام شده و اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

دریافت نتایج آزمایش

پس از بررسی نمونه توسط آزمایشگاه، نتیجه آزمایش در حساب کاربری شما بارگذاری می‌شود و از آن طریق قابل مشاهده است.

فرم درخواست آزمایش عفونت ادراری

درصورت درخواست آزمایش ، می توانید درخواست خود را از طریق فرم زیر و یا تماس با ما، به کارشناسان من و دکتر اعلام نمایید.

پاسخگویی شبانه روزی

جهت هرگونه سوالی، می توانید با پشتیبانی من و دکتر تماس بگیرید و یا از طریق پشتیبانی آنلاین در وب سایت و یا از طریق واتس آپ با ما در ارتباط باشید

تماس با ما

031-3301

ایمیل

info@manodoctor.com