پرش لینک ها

آزمایشگاه تیروئید

تيروئيد غده اي است به شكل پروانه در جلوي گردن در پايين حنجره و بالاي استخوانهاي ترقوه، در حقيقت تيروئيد مسئول تنظيم سوخت و ساز بدن مي باشد.

با خدمات من و دکتر در این زمینه خود را درمان کنید.

کم کاری تیروئید

پرکاری تیروئید

تیروئیدیت (عفونت خفیف تیروئید)

گواتر

سرطان تیروئید

درخواست نمونه گیری

مشاوره آنلاین

تفسیر آزمایش

دریافت نتیجه آزمایش

پرسش و پاسخ

چگونه برای آزمایش در محل درخواست دهم؟

ابتدا بر روی دکمه‌ی ثبت رایگان درخواست کلیک کنید.
سپس در صفحه‌ای که برایتان باز می‌شود، می‌توانید نوع آزمایش مورد نظرتان را انتخاب کنید.
پس از انتخاب آزمایش مورد نظر و انتخاب زمان و مکان دلخواه، متخصصین مربوط به آزمایش در منزل، در همان زمان و محلی که تعیین کرده‌اید، نمونه‌گیری‌های لازم را انجام می‌دهند.
سپس در زمان مشخص، نتیجه‌ی آزمایش برای شما ارسال می‌شود.
نکته:

هنگام ثبت درخواست در قسمت «آزمایش با نسخه» می‌توانید نسخه را بارگذاری کرده و نوع بیمه را انتخاب کنید. هزینه آزمایش در منزل با توجه به نوع بیمه کم می‌شود.

همچنین اگر میانه‌ی خوبی با ثبت درخواست آنلاین ندارید، می‌توانید با شماره‌ی 3301-031 تماس بگیرید و درخواست خود را به صورت رایگان ثبت نمایید. در ضمن می‌توانید با کلیک بر روی دکمه‌ی ثبت رایگان درخواست، همین الان و بدون معطلی درخواست خود را ثبت کنید.

اگر نسخه پزشک داشته باشید و بخواهید دقیقا بر اساس نسخه یک یا چند آزمایش در خانه را انجام دهید. باز هم جای نگرانی نیست. می‌توانید در فرایند ثبت درخواست آزمایش در محل، عکس نسخه‌تان را برای ما ارسال کنید تا ما با فرستادن متخصص به محل، نمونه‌گیری‌های لازم را دقیقا برای همان آزمایش‌های موجود در نسخه انجام دهیم. در این حالت می‌توانید از خدمات بیمه‌های پایه و تکمیلی نیز برای پرداخت هزینه آزمایش در منزل استفاده کنید و با انتخاب نوع بیمه خود در زمان ثبت درخواست، هزینه بیمه از آزمایش شما کم خواهد شد.

اگر نسخه پزشک ندارید و در عین حال مایلید که آزمایش با مشاوره و تحت نظر پزشک انجام شود، می‌توانید از خدمت آزمایش تحت نظارت پزشک من و دکتر استفاده کنید. پزشک من و دکتر با توجه به شرح حال، بیماری‌های زمینه‌ایی، سن، جنسیت، داروهای مصرفی و … آزمایشاتی که باید انجام شوند را تجویز خواهد کرد. به این ترتیب پزشک من و دکتر در تجویز آزمایش، خواندن و تفسیر آن به شما کمک می‌کند.

چند نکته:

خدمت آزمایش در منزل من و دکتر حتی در روزهای تعطیل به کاربران ارائه می‌شود.
ارائه خدمت در زمان دلخواه شما انجام خواهد شد.
من و دکتر با آزمایشگاه‌های معتبر در سراسر مناطق تحت پوشش همکاری دارد، به همین دلیل در کوتاه‌ترین زمان ممکن خدمات خود را ارائه خواهد داد.
ارائه نتیجه آزمایش به صورت آنلاین و فیزیکی انجام می‌شود.

تیروئید، غده‌ای پروانه‌ای شکل

روش های طبیعی درمان تیروئید بسیار موثرتر از استفاده از داروهای شیمیایی و هورمون های جاگزین می باشند، غیر از مواقعی که غده تیروئید بطور کامل تخریب شده و یا با جراحی آن را برداشته اند نیاز به استفاده از هورمون های جایگزین نمی باشد.

زمانی باید برای انجام تست عملکرد تیروئید نزد پزشک خود بروید که علائم زیر را داشته باشید:

  • متورم شدن گردن
  • تپش قلب تند و نامنظم
  • کلسترول بالا
  • پوکی استخوان
  • مشکلات باروری
  • چرخه قاعدگی نامنظم و غیر طبیعی
  • کاهش میل جنسی (در زنان)
  • دیابت نوع اول

معمولاً تست TSH اصلی ترین و مهم ترین ارزیابی است،
ولی به همراه آن ممکن است کل T3 و T4 (مقادیر متصل به پروتئین + مقادیر آزاد) و نیز T3 و T4 آزاد (FT3 و FT4) مورد بررسی قرار گیرند.
امروزه روش های جدید بررسی غده ی تیروئید شامل اسکن غده ی تیروئید و اسکن یُد برداشتی می باشند. در روش اسکن تیروئید، ایزوتوپ یُد به بیمار تجویز شده و منتظر شروع مراحل هورمون سازی مشابه عملکرد طبیعی تیروئید می شوند و از این طریق تفاوت از میزان نرمال تعیین می شود.
در روش اسکن یُد برداشتی، یُد نشاندار برداشته شده توسط غده ی تیروئید بررسی می شود. افراد هیپوتیروئید کمتر برداشت می کنند و برعکس افراد هیپرتیروئید، یُد بیشتری برداشت می کنند.

غده تیروئید در جلوی گردن درست زیر گلو قرار دارد. این غده‌ی پروانه‌ای شکل وظیفه ترشح هورمون‌های تیروئید را به عهده دارد. تیروئید دو هورمون اصلی را در جریان خون ترشح می کند.

اگر غده تیروئید بیش از اندازه هورمون تولید کند، ممکن است منجر به کمبود وزن، استرس، نگرانی و لرزش ناگهانی در عضلات ‌شود. در این صورت می‌گوییم غده تیروئید پرکار است. اگر غده تیروئید به میزان کافی هورمون‌ تولید نکند، عوارضی مانند افزایش وزن، افسردگی و یا کمبود انرژی و خستگی را به دنبال دارد. به این حالت کم‌کاری تیروئید گفته می‌شود. به طور معمول اگر پزشک در مورد میزان سطح هورمون های تیروئید در خون نگران شود، طیف وسیعی از آزمایش‌ها را تجویز می‌کند. اگر نتیجه آزمایش‌ها غیرعادی باشد، پزشک تست‌های تکمیلی را بررسی می‌کند تا علت دقیق مشکل مشخص شود.

یکی تیروکسین که حاوی چهار اتم ید است و اغلب T4 نامیده می‌شود و دومی به تری یدوتیرونین (T3) نام دارد که حاوی سه اتم ید است. ، T3 از نظر بیولوژیکی فعال و متابولیسم بدن شما را تنظیم می‌کند.

میزان T4 و T3 ترشح شده توسط غده تیروئید توسط غده هیپوفیز تنظیم می‌شود ، که در زیر مغز شما قرار دارد.

هیپوفیز همانطور که ترموستات در یک اتاق دما را تنظیم می‌کند، سطح هورمون‌های تیروئید را در جریان خون مدیریت می‌کند.

اگر سطح کمی پایین‌تر از حد طبیعی باشد، هیپوفیز با ترشح هورمونی به نام هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) واکنش نشان می‌دهد ، که غده تیروئید را برای تولید T4 بیشتر فعال می‌کند.

وقتی سطح هورمون تیروئید از حد طبیعی بالاتر می رود ، ترموستات این را حس می‌کند و هیپوفیز ترشح TSH را متوقف می‌کند تا تیروئید T4 کمتری تولید کند.

TSH تیروتروپین نیز نامیده می شود.

اگر فردی تیروئید کم‌کار داشته باشد، درمان آن با قرص‌های لووتیروکسین شروع می‌شود. لووتیروکسین در واقع نسخه مصنوعی هورمون T4 است که توسط غده تیروئید ترشح می‌شود. اگر تیروئید پرکار باشد، درمان با داروهای ضد تیروئید شروع می‌شود تا غده تیروئید، هورمون‌های کمتری تولید کنند. از راه‌های درمانی دیگر می‌توان به عمل جراحی حذف غده تیروئید و یا بخشی از آن برای کاهش ترشح هورمون ها اشاره کرد.

تشخیصِ راه‌ درمانیِ مناسب برای بیمار بر عهده پزشک است. در زمان شروع بیماری، هر هفته از شما آزمایش خون گرفته می‌شود. زمانی که ترشحات غده تیروئید به حد نرمال رسید، دفعات آزمایش خون کم می‌شود. اگر تیروئید کم‌کار باشد سالی یک بار تست TSH برای چک کردن سطح هورمون تیروئید کافیست. اما در تیروئید پرکار، تکرار آزمایش‌های TSH و T4 بستگی به روش درمان دارد. درصورتی که نتایج آزمایش نرمال نباشد باید آزمایش‌های بیشتری گرفته شود.

اگر در فواصل بین آزمایش‌ها تغییری در وضع سلامتیتان ایجاد شد، پزشک را در جریان بگذارید. در شرایطی که نتایج تست نرمال بود، اما احساس ناخوشایندی داشتید از دکتر بپرسید که آیا می‌شود دوز دارو‌هایتان را بالاتر ببرد یا خیر؟ بالا بردن دوز دارو‌ها ممکن است به تنظیم میزان TSH کمک کند، اما به هیچ عنوان بدون مشورت با پزشک دوز دارو‌هایتان را تغیییر ندهید.

زمانی که شروع به مصرف قرص لووتیروکسین کردید؛ ممکن است چند ماهی طول بکشد تا نتیجه را حس کنید، حتی اگر نتایج آزمایش‌ها نرمال باشد. این وضعیت در بیمارانی با سابقه گریوز که برای مدتی نیز دچار پرکاری تیروئید بوده اند و با ید رادیواکتیو و یا جراحی درمان را شروع کرده‌اند، بیشتر دیده می‌شود.

— تیروئید و بارداری

تغییرات عملکرد تیروئید در بارداری

بارداری طبیعی منجر به یکسری تغییرات فیزیولوژیک و هورمونی می شود که بر عملکرد تیروئید تأثیر میگذارند. به همین دلیل تفسیر نتایج آزمایش تیروئید یک خانم حامله باید با دقت صورت پذیرد.

اندازه تیروئید نیز در یک بارداری طبیعی، بخصوص در مناطقی که ساکنین آن با کمبود ید روبرو هستند،
ممکن است به انداره 10 تا 15 درصد بزرگ‌تر از حد طبیعی شود. اما معمولأ این بزرگی تیروئید در معاینه بیمار واضح نیست ولی گاهی ممکن است بصورت گواتر در ناحیه جلوی گردن مشاهده شود.

ارتباط عملکرد تیروئید مادر و جنین در دوران بارداری چگونه است؟

در طی سه ماه اول بارداری، جنین کاملأ وابسته به هورمونهای تیروئید مادر است که از جفت عبور نموده و به جنین می‌رسند. پس از پایان سه ماه اول بارداری غده تیروئید جنین فعالیت خود را شروع نموده و هورمون تیروئید تولید می‌کند. از این زمان تا پایان بارداری جنین برای تولید هورمون تیروئید نیاز به ید دراد که باید از طریق مادر به او برسد.

— تیروئید و بینایی

تاثیر عملکرد تیروئید بر بینایی

ممکن است نتیجه آزمایش‌های مربوط به عملکرد تیروئید به دلایل مختلف اختلال کارکرد این غده را نشان ندهد، اما علائم چشمی مانند بیرون‌زدگی چشم‌ها، پف‌آلودگی، اشک‌ریزی و … وجود داشته باشد.
در بیماران مبتلا به اختلال در کارکرد تیروئید کاهش حدت بینایی، تغییر کیفیت رنگ‌ها هنگام تماشای اجسام، بیرون‌زدگی یکطرفه یا دوطرفه کره چشم، دوبینی، کدورت واضح قرنیه و قابل رویت بودن قرنیه هنگام بسته بودن پلک‌ها، جزو موارد اورژانسی محسوب می‌شوند که ضروری است برای کاهش آثار سوء این تظاهرات بالینی، هرچه زودتر برای درمان اقدام شود.

ضرورت درمان بموقع

صرف‌نظر از شدت و ضعف بیماری چشمی ثانوی به دلیل کارکرد نامتعادل تیروئید، درمان بموقع و مناسب این عارضه برای جلوگیری از عوارض وخیم‌تر و حتی نابینایی بسیار مهم است.
به محض بروز علائم این بیماری باید از مشاوره متخصص بهره گرفت. در مراحل اولیه و خفیف، درمان این بیماری با انجام کارهای بسیار ساده‌ مثل بالاتر قرار دادن سر از سطح بدن هنگام خواب، خم نشدن، سیگار نکشیدن و دوری از عوامل استرس‌زا امکان پذیر است.

مراحل انجام کار در آزمایشگاه من و دکتر

ثبت سفارش

در ابتدا درخواست خود را از طریق فرم یا تماس تلفنی ثبت می‌کنید.

هماهنگی، زمان مراجعه

کارشناسان من و دکتر با شما تماس گرفته و پس از هماهنگی درخواست شما نهایی می‌شود.

اعزام همکار

نیروی متخصص به منزل یا محل کار شما اعزام شده و اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

دریافت نتایج آزمایش

پس از بررسی نمونه توسط آزمایشگاه، نتیجه آزمایش در حساب کاربری شما بارگذاری می‌شود و از آن طریق قابل مشاهده است.

فرم درخواست آزمایش تیروئید

درصورت درخواست آزمایش ، می توانید درخواست خود را از طریق فرم زیر و یا تماس با ما، به کارشناسان من و دکتر اعلام نمایید.

پاسخگویی شبانه روزی

جهت هرگونه سوالی، می توانید با پشتیبانی من و دکتر تماس بگیرید و یا از طریق پشتیبانی آنلاین در وب سایت و یا از طریق واتس آپ با ما در ارتباط باشید

تماس با ما

031-3301

ایمیل

info@manodoctor.com