سرطان نوعی از بیماری است که در آن سلولهای غیرطبیعی در بعضی بافتها یا اعضای بدن خارج از کنترل طبیعی رشد میکنند؛ علت دقیق سرطان ناشناخته است اما عوامل متعددی باعث افزایش احتمال ابتلا به آن میشوند.
مصرف توتون و تنباکو
تماس زیاد با نور خورشید
مصرف الکل
رژیم غذایی(غذاهای پرچرب، نمکسود، کنسروجات و…)
چگونه برای آزمایش در محل درخواست دهم؟
ابتدا بر روی دکمهی ثبت رایگان درخواست کلیک کنید.
سپس در صفحهای که برایتان باز میشود، میتوانید نوع آزمایش مورد نظرتان را انتخاب کنید.
پس از انتخاب آزمایش مورد نظر و انتخاب زمان و مکان دلخواه، متخصصین مربوط به آزمایش در منزل، در همان زمان و محلی که تعیین کردهاید، نمونهگیریهای لازم را انجام میدهند.
سپس در زمان مشخص، نتیجهی آزمایش برای شما ارسال میشود.
نکته:
هنگام ثبت درخواست در قسمت «آزمایش با نسخه» میتوانید نسخه را بارگذاری کرده و نوع بیمه را انتخاب کنید. هزینه آزمایش در منزل با توجه به نوع بیمه کم میشود.
همچنین اگر میانهی خوبی با ثبت درخواست آنلاین ندارید، میتوانید با شمارهی 3301-031 تماس بگیرید و درخواست خود را به صورت رایگان ثبت نمایید. در ضمن میتوانید با کلیک بر روی دکمهی ثبت رایگان درخواست، همین الان و بدون معطلی درخواست خود را ثبت کنید.
اگر نسخه پزشک داشته باشید و بخواهید دقیقا بر اساس نسخه یک یا چند آزمایش در خانه را انجام دهید. باز هم جای نگرانی نیست. میتوانید در فرایند ثبت درخواست آزمایش در محل، عکس نسخهتان را برای ما ارسال کنید تا ما با فرستادن متخصص به محل، نمونهگیریهای لازم را دقیقا برای همان آزمایشهای موجود در نسخه انجام دهیم. در این حالت میتوانید از خدمات بیمههای پایه و تکمیلی نیز برای پرداخت هزینه آزمایش در منزل استفاده کنید و با انتخاب نوع بیمه خود در زمان ثبت درخواست، هزینه بیمه از آزمایش شما کم خواهد شد.
اگر نسخه پزشک ندارید و در عین حال مایلید که آزمایش با مشاوره و تحت نظر پزشک انجام شود، میتوانید از خدمت آزمایش تحت نظارت پزشک من و دکتر استفاده کنید. پزشک من و دکتر با توجه به شرح حال، بیماریهای زمینهایی، سن، جنسیت، داروهای مصرفی و … آزمایشاتی که باید انجام شوند را تجویز خواهد کرد. به این ترتیب پزشک من و دکتر در تجویز آزمایش، خواندن و تفسیر آن به شما کمک میکند.
چند نکته:
خدمت آزمایش در منزل من و دکتر حتی در روزهای تعطیل به کاربران ارائه میشود.
ارائه خدمت در زمان دلخواه شما انجام خواهد شد.
من و دکتر با آزمایشگاههای معتبر در سراسر مناطق تحت پوشش همکاری دارد، به همین دلیل در کوتاهترین زمان ممکن خدمات خود را ارائه خواهد داد.
ارائه نتیجه آزمایش به صورت آنلاین و فیزیکی انجام میشود.
سرطان سینه یکی از شایعترین سرطانها در بین زنان است و از هر 11 زن یک نفر به این بیماری مبتلا میشود. افرادی که هورمونهای خارجی مصرف میکنند، فاکتورهای ژنتیکی و افرادی که زود به بلوغ و به یائسگی میرسند، بیشتر در معرض سرطان سینه قرار دارند و زنانی که به کودک خود شیر میدهند و سابقه حاملگی داشتهاند نیز کمتر به سرطان سینه مبتلا میشوند.
بالا رفتن سن، عوامل ژنتیکی، سابقه خانوادگی سرطان پستان، عوامل هورمونی، عدم سابقه زایمان یا زایمان اول تا سن 30 سالگی، عوامل محیطی از جمله عوامل تغذیهای و نحوه زندگی، استفاده از بعضی از داروهای هورمونی، شناسایی این عوامل خطرزا و پیگیری بالینی هر بیمار درمان سریع و بهتر را امکانپذیر میسازد.
زنان در سنین 40 سال به بالا برای ماموگرافی سالانه و همچنین برای معاینات دورهای باید مراجعه کنند تا از بروز سرطان سینه در آنها پیشگیری شود .
چاقی، ازدواج دیر هنگام، شیر ندادن به فرزند، حاملگی در سن بالا و وجود یک بیمار مبتلا به این عوارض در خانواده از مهمترین فاکتورهای خطر ابتلا به سرطان سینه محسوب میشود.
بیماران پس از درمانهای اولیه جراحی و شیمیدرمانی باید به صورت پیگیر ابتدا به صورت هر 3 تا 4 ماه و سالهای بعد 4 تا 6 ماه آزمایشهای تکمیلی و معاینات سالانه را انجام دهند اما به طورکلی توصیه میشود زنان بالاتر از 40 سال معاینات منظم سالانه ماموگرافی را داشته باشند و در خانوادهای که یکی از اعضایشان در سنین پایین به این بیماری مبتلا شده است توصیه میشود برای بررسیهای غربالگری 5 سال زودتر از سن ذکر شده بررسیهای تشخیصی را انجام دهند .
سرطان ریه
سرطان ریه گونهای بیماری است که در آن رشد بافت بدخیم در یک یا هر دو ریه پدید میآید. بیشتر بیماران مبتلا به سرطان ریه در طی مراحل پیشرفته بیماری و زمانی که انجام عمل جراحی چندان امکان پذیر نیست، متوجه بیماری میشوند.
سرطان ریه در ردههای آغازین هیچ نشانهای ندارد و بیماران بیشتر زمانی به نزد پزشک میروند که بیماری به ردهای پیشرفته رسیدهاست. کارهای پیشگیرانهای مانند دوری از آلایندهها و دوری از گسارش(مصرف/استعمال)دخانیات و بررسی پیرامون خانه از نبود گاز رادون و آزبست بهترین روش در برابر این بیماری کشنده میباشند.
افزایش سرفه در سیگاریها
سرفه همراه با خون
دشواری در دم و بازدم در هنگام کار بدنی و ورزش
خس خس سینه
درد ناشناخته و یا آشکار در سینه
خشن شدن صدا یا دگرگونی آن به این سان که بهبود پیدا نکند
چرکین شدنهای پشت سر هم ریه و مجاری تنفسی
کاهش وزن
بی اشتهایی
پدیداری ورم در بخش گردن و صورت
کاهش توان و خستگی بیش از اندازه
افزون بر نشانههای بالا نشانههای دیگری در برخی بیماران پدید میآید که پیوندی با سرطان ریه ندارند و به سبب دست اندازی سرطان به اندامهای دیگر بدن پدید میآیند.
انواع سرطان خون
سرطان های خونی به سه دسته کلی تقسیم می شوند. این دسته ها شامل:
این سرطان یکی از انواع سرطان های درون مغز استخوان بوده، واژه لوسمی به معنی خون سفید است و شامل تولید غیرطبیعی سلول های خونی سفید می شود. لوسمی یکی از چهار سرطان شایع در میان کودکان است. تعداد بالای سلول های سفید باعث اختلال توانایی این سلول ها در مبارزه با عفونت ها شده و همچنین باعث نقص توانایی مغز استخوان برای ساختن سلول های قرمز و پلاکت خون می شود.
این نوع سرطان می تواند به دو شکل حاد و یا مزمن خود را نشان دهد. سرطان لوسمی مزمن آرام تر از نوع حاد آن پیشرفت می کند و نوع حاد آن نیاز به درمان سریعتری دارد.
سرطان خون لوسمی در هردو بزرگسالان و کودکان رخ می دهد، با اینحال نوع ۱ و ۲ آن بیشتر در بین کودکان معمول بوده و نوع ۱ و ۴ آن بیشتر در میان بزرگسالان شایع است.
علایم سرطان لوسمی
سرطان خون لوسمی معمولا در مراحل اولیه نشانه و علامتی ندارد، در مراحل پیشرفته تر این علایم می تواند شامل:
خونریزی و کبودی، بخصوص خونریزی شدید، عدم توانایی بدن در مبارزه با عفونت ها و بیماری های عفونتی متعدد و سخت، کم خونی ناشی از سرطان خون لوسمی، ورم کردن غدد لنفاوی، ورم و ناراحتی در شکم، کاهش وزن بدون هیچ دلیل خاص، درد در استخوان ها و مفاصل، تب، سرماخوردگی، تعریق شبانه و سایر علایم مشابه سرماخوردگی، خستگی و ضعف، لثه های ورم کرده و یا خونریزی لثه، بزرگ شدن طحال و کبد
عواملی که خطر ابتلا به سرطان لوسمی را افزایش می دهند
عوامل شامل:
قرار گرفتن در برابر سطوح بالای تشعشع، قرار گرفتن پی در پی در برابر بعضی از انواع مواد شیمیایی (همچون بنزن)، شیمی درمانی، سندرم دون (DOWN)، سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان، سیگار کشیدن
پیشگیری از سرطان لوسمی:
از آنجا که دلیل اصلی سرطان خون مشخص نیست پس نمی توان راه قطعی برای پیشگیری از ابتلا به این سرطان پیشنهاد نمود. با اینحال می شود از بعضی از انواع سرطان خون لوسمی با اجتناب از قرار گرفتن تشعشع، اجتناب از قرار گرفتن در برابر مواد شیمیایی و ترک سیگار و تنباکو پیشگیری نمود.
تقریبا نصف انواع سرطان خون سرطان خون لنفومی و یا سایر سرطان های وابسته به سیستم لنفاوی می باشند. این سیستم که مرکب از غدد لنفاوی در گردن، زیر بقل، ران، قفسه سینه و شکم است وظیفه دفع مایعات اضافی در بدن و تولید سلول های ایمنی بدن را بر عهده دارند. لنفوسیت ها (Lymphocytes)، نوعی گلبول سفید هستند که وظیفه مبارزه با عفونت ها را برعهده دارند. افزایش تعداد سلول های لنفاوی باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن می شود.
نشانه ها و علایم سرطان خون لنفومی شامل:
ورم کردن غدد لنفاوی در گردن، زیر بقل و ران، تب، خستگی و ضعف، کاهش وزن غیرقابل توجیه، عرق کردن، مشکل در نفس کشیدن و یا درد قفسه سینه، خارش پوست و کهیر، عواملی که خطر ابتلا به سرطان لنفوم را افزایش می دهند
دلیل خاص و شناخته شده ای برای انواع سرطان خون لنفوم وجود ندارد، با اینحال بنظر می رسد عواملی خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می دهند، این عوامل شامل:
افزایش سن، ابتلا به بیماری های خود ایمنی، ابتلا به اچ ای وی/ ایدز، رژیم غذایی پر از گوشت و چربی، قرار گرفتن در برابر سموم خاص و آفت کش ها
میلوما سرطان سلول های پلاسمای خون می باشد. سلول های پلاسما، سلول های سفیدی هستند که آنتی بادی های ضد بیماری و عفونت ترشح می کنند. سلول های میلوما جلوی تولید آنتی بادی توسط سلول های سالم را می گیرند. بالا رفتن میزان آنتی بادی های غیرطبیعی در بدن می تواند باعث آسیب دیدن کلیه ها شود. همچنین افزایش سلول های میلوما باعث مشکل در تولید سلول های سفید و قرمز نیز می شود. بعلاوه سلول های میلوما باعث آسیب دیدن استخوان ها و ضعف آنها می شوند.
علایم و نشانه های ابتلا به سرطان میلوما شامل:
هیپرکلسمی (کلسیم زیاد در خون)، کم خونی (کمبود سلول قرمز و یا کاهش عملکردشان)، نارسایی کلیه، آسیب پذیری در برابر عفونت، پوکی استخوان، درد استخوان، ورم و یا شکستگی استخوان، پروتئین زیاد در خون و یا ادرار، کاهش وزن
عواملی که خطر ابتلا به سرطان خون میلوما را افزایش می دهند
دلیل خاص و شناخته شده ای برای انواع سرطان خون لنفوم وجود ندارد، با اینحال بنظر می رسد عواملی خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می دهند، این عوامل شامل:
سن بالای ۵۰ سال، چاقی، قرار گرفتن در برابر رادیو اکتیو، کار در صنایع مرتبط با پتروشیمی
سرطان استخوان
درد اولین علامت می باشد. با توجه به اینکه این تومورها اکثراً در افراد جوان و فعال ایجاد میشود و در این مرحله معمولاً کوفتگیها و ضربات حین ورزش را اشتباهاً عامل ایجاد درد قلمداد می کنند. به تدریج بر شدت درد افزوده شده و در نهایت درد حالت مداوم و طاقت فرسائی پیدا می کند.
با توجه به اینکه علت اصلی ایجاد سرطان استخوان نا شناخته است بنظر می رسد نتوان از ابتلا به آن پیشگیری کرد ولی اجتناب از اشعه یونیزان و برخی مواد شیمیائی خاصی که در ایجاد تومر های استخوان موثر شناخته شده اند از ابتلا به سرطان استخوان جلو گیری می کند.
وجود درد و تورم در اندام یک فرد جوان پزشک را بر آن میدارد که با عکس برداری ساده چرخه تشخیصی بیماری را شروع کند. معمولاٌ یک رادیو گرافی ساده برای تشخیص تومر استخوانی کفایت می کند اگرچه روش های پیشرفته رادیو لوژیک جهت ارزیابی وسعت ضایعه لازم است. بیماران مبتلا به سرطان استخوان بر خلاف مبتلایان به سرطانهای احشائی و خون حال عمومی خوبی دارند و بجز موارد نادر علائمی مانند تب کاهش وزن و بی حالی در مراحل اولیه دیده نمی شود. هیچ یافته آزمایشگاهی نیز در تائید این بیماری وجود ندارد و قطعی ترین راه تشخیصی انجام نمونه برداری از تومور استخوان می باشد که این کار بایستی توسط همان پزشکی صورت گیرد که جراح است.
متاسفانه سرطان اولیه استخوان اکثراً در گروه سنی نوجوان و جوان و بین ۱۰ الی ۳۰ سالگی شایع می باشد. نسبت ابتلا در دختران و پسران مساوی می باشد. شایع ترین محل بروز تومور در اطراف زانو ، اطراف شانه و لگن خاصره می باشد.
اختلالات ژنتیکی و تغییراتی که در قسمتهای خاصی از هسته سلولی صورت می گیرد باعث تبدیل پروتین های غیر فعالی بنام پروتوانکوژن به نوع فعال آن بنام انکوژنها می گردد. انکوژنها پروتین هائی را در سلول تولید می کنند که نظم کنترل شده تکثیر سلولی را تحت تاثیر قرار داده و باعث ازدیاد سلولی و تکثیر بیش از حد آنها در بدن می گردند. اینکه چه عواملی باعث این اختلالات ژنتیکی می گردند هنوز بخوبی مشخص نشده است. برخی عوامل محیطی مانند تابش اشعه های یونیزان و برخی مواد شیمیائی و همچنین برخی از ویروس ها در این امر مقصر شناخته شده اند.
اگرچه آمار دقیقی در دست نمی باشد ولی تصور می شود که از هر یک میلیون نفر جمعیت کشور در یک سال تعداد ۱۰ مورد بیمار مبتلا به سرطان اولیه استخوان می گردند. با این حساب تعداد مبتلایان به سرطان استخوان در کشور ما سالیانه حدود ۷۰۰ نفر باشد.
کیست های استخوان از جمله ضایعات خوش خیم سیستم اسکلتی می باشند که بصورت نسبتاً شایع بخصوص در استخوان های بازو و ران بوجود می آیند. کلاً تومورهای خوش خیم استخوانی منجمله کیست های استخوان خوشبختانه به نسبت تومور های بدخیم استخوان بصورت شایعتری ایجاد میگردند. این ضایعات خوش خیم معمولاً علامتی نداشته و اکثراً بصورت اتفاقی کشف می شوند. در موارد نادری این ضایعات باعث ضعیف شدن استخوان و در نتیجه ایجاد شکستگی پاتولوژیک می گردند. کیست ها و تومور های خوش خیم استخوان معمولاً نیازی به درمان جراحی ندارند و در برخی موارد بخودی خود بهبودی پیدا می کنند. در موارد خاصی که تخریب استخوان توسط تومر خوش خیم شدید باشد و یا اینکه ضایعه تمایل به رشد نشان دهد بیمار نیاز به انجام عمل جراحی و تخلیه تومور و پیوند استخوان خواهد داشت.
تومورهای استخوانی می توانند اولیه و یا ثانویه باشند . تومورهای اولیه توده هایی هستند که بطور اولیه از تکثیر سلولهای استخوان ساز در محل ایجاد میگردند . اگر تومورهای غیراستخوانی با سرایت به سیستم اسکلتی آن را دچار تخریب کنند به آن تومور ثانویه استخوان گفته میشود . این نوع تومورهای ثانویه و یا تومر های متاستاتیک استخوان برخلاف نوع اولیه آن در سنین بالا دیده شده و یک نمونه بارز آن سرایت سرطان پستان به سیستم اسکلتی در خامنهایی است که قبلا به دلیل سرطان پستان درمان شده اند .
انطور که گفته شد تغییرات ژنتیکی عامل اصلی ایجاد اکثر تومرهای بدخیم میباشند ولی سرطان استخوان ارثی نمی باشد و این بدان معنی است که این تغییرات ژنتیکی پس از تولد در سلولها ایجاد میشود و از پدر و مادر به فرزندان منتقل نمی گردد. همچنین سرطان استخوان مسری نبوده و امکان ابتلا افراد دیگر خانواده برابر با افراد دیگر جامعه می باشد و بیشتر از آنها نیست.
درخواست نمونه گیری
مشاوره آنلاین
تفسیر آزمایش
دریافت نتیجه آزمایش
پرسش و پاسخ
مراحل انجام کار در آزمایشگاه من و دکتر
ثبت سفارش
در ابتدا درخواست خود را از طریق فرم یا تماس تلفنی ثبت میکنید.
هماهنگی، زمان مراجعه
کارشناسان من و دکتر با شما تماس گرفته و پس از هماهنگی درخواست شما نهایی میشود.
اعزام همکار
نیروی متخصص به منزل یا محل کار شما اعزام شده و اقدامات لازم را انجام میدهد.
دریافت نتایج آزمایش
پس از بررسی نمونه توسط آزمایشگاه، نتیجه آزمایش در حساب کاربری شما بارگذاری میشود و از آن طریق قابل مشاهده است.
فرم درخواست آزمایش سرطان شناسی
درصورت درخواست آزمایش ، می توانید درخواست خود را از طریق فرم زیر و یا تماس با ما، به کارشناسان من و دکتر اعلام نمایید.
"*" indicates required fields
پاسخگویی شبانه روزی
جهت هرگونه سوالی، می توانید با پشتیبانی من و دکتر تماس بگیرید و یا از طریق پشتیبانی آنلاین در وب سایت و یا از طریق واتس آپ با ما در ارتباط باشید