پرش لینک ها

آزمایشگاه کبد و کلیه

کبد(جگر)، دومین اندام بزرگ داخلی در پاکسازی و سیستم کلیه و مجاری ادراری، دو اندام لوبیایی شکل بدن

درخواست نمونه گیری

مشاوره آنلاین

تفسیر آزمایش

دریافت نتیجه آزمایش

پرسش و پاسخ

چگونه برای آزمایش در محل درخواست دهم؟

ابتدا بر روی دکمه‌ی ثبت رایگان درخواست کلیک کنید.
سپس در صفحه‌ای که برایتان باز می‌شود، می‌توانید نوع آزمایش مورد نظرتان را انتخاب کنید.
پس از انتخاب آزمایش مورد نظر و انتخاب زمان و مکان دلخواه، متخصصین مربوط به آزمایش در منزل، در همان زمان و محلی که تعیین کرده‌اید، نمونه‌گیری‌های لازم را انجام می‌دهند.
سپس در زمان مشخص، نتیجه‌ی آزمایش برای شما ارسال می‌شود.
نکته:

هنگام ثبت درخواست در قسمت «آزمایش با نسخه» می‌توانید نسخه را بارگذاری کرده و نوع بیمه را انتخاب کنید. هزینه آزمایش در منزل با توجه به نوع بیمه کم می‌شود.

همچنین اگر میانه‌ی خوبی با ثبت درخواست آنلاین ندارید، می‌توانید با شماره‌ی 3301-031 تماس بگیرید و درخواست خود را به صورت رایگان ثبت نمایید. در ضمن می‌توانید با کلیک بر روی دکمه‌ی ثبت رایگان درخواست، همین الان و بدون معطلی درخواست خود را ثبت کنید.

اگر نسخه پزشک داشته باشید و بخواهید دقیقا بر اساس نسخه یک یا چند آزمایش در خانه را انجام دهید. باز هم جای نگرانی نیست. می‌توانید در فرایند ثبت درخواست آزمایش در محل، عکس نسخه‌تان را برای ما ارسال کنید تا ما با فرستادن متخصص به محل، نمونه‌گیری‌های لازم را دقیقا برای همان آزمایش‌های موجود در نسخه انجام دهیم. در این حالت می‌توانید از خدمات بیمه‌های پایه و تکمیلی نیز برای پرداخت هزینه آزمایش در منزل استفاده کنید و با انتخاب نوع بیمه خود در زمان ثبت درخواست، هزینه بیمه از آزمایش شما کم خواهد شد.

اگر نسخه پزشک ندارید و در عین حال مایلید که آزمایش با مشاوره و تحت نظر پزشک انجام شود، می‌توانید از خدمت آزمایش تحت نظارت پزشک من و دکتر استفاده کنید. پزشک من و دکتر با توجه به شرح حال، بیماری‌های زمینه‌ایی، سن، جنسیت، داروهای مصرفی و … آزمایشاتی که باید انجام شوند را تجویز خواهد کرد. به این ترتیب پزشک من و دکتر در تجویز آزمایش، خواندن و تفسیر آن به شما کمک می‌کند.

چند نکته:

خدمت آزمایش در منزل من و دکتر حتی در روزهای تعطیل به کاربران ارائه می‌شود.
ارائه خدمت در زمان دلخواه شما انجام خواهد شد.
من و دکتر با آزمایشگاه‌های معتبر در سراسر مناطق تحت پوشش همکاری دارد، به همین دلیل در کوتاه‌ترین زمان ممکن خدمات خود را ارائه خواهد داد.
ارائه نتیجه آزمایش به صورت آنلاین و فیزیکی انجام می‌شود.

علائم بیماری کلیوی

خستگی، ورم چشم ها، دست یا پا

دفع ادرار خونی، تیره یا رنگ چای

کاهش اشتها، کاهش وزن

خارش سراسری پایدار

سنگ کلیه

سنگ‌های کلیه رسوبات سختی هستند که اغلب به علت بالا رفتن غلظت املاح و نمک در ادرار به وجود می‌آیند. ایجاد این سنگ‌ها علل متنوعی دارد و ممکن است در هر جای دستگاه ادراری از کلیه تا مثانه دیده شوند.

رنگ این سنگ ها زرد و گاهی قهوه ای می باشد .

راه‌های درمان سنگ کلیه، بسته به نوع سنگ و چگونگی متفاوت می‌باشد .
بیشتر سنگ‌های کلیه، بدون نیاز به جراحی قابل درمانند، یعنی در چنین مواردی نو شیدن میزان زیادی مایعات و داشتن تحرک و فعالیت کافی است که بتوان به دفع سنگ از بدن کمک کرد. ولی زمانی هم هست که اگر سنگ کلیه به مدت طولانی در بدن باقی بماند، می‌تواند باعث بروز ایجاد عفونت‌ها و یا ناراحتی‌های حاد کلیوی شود، در چنین مواردی عمل جراحی توصیه می‌شود.
سنگ های بزرگ معمولاً در کلیه مانده و بدون علامتند، هرچند که می توانند به کلیه آسیب بزنند. سنگ های کوچک به آسانی همراه ادرار از طریق حالب دفع می گردند. سنگ های بین این دو اندازه که از طرفی قابلیت ورود به حالب را داشته و از طرف دیگر به اندازه کافی کوچک نیستند تا عبور آنها از حالب به آسانی صورت گیرد باعث ایجاد درد شدید می گردند. این سنگ ها معمولاً در طی چند روز دفع می گردند. چنانچه حرکت سنگ متوقف شده و باعث انسداد ادراری گردد، برای پیشگیری از آسیب بیشتر کلیه باید خارج گردد.

در مورد سنگ های بزرگتری که خودبه خود دفع نشده و باعث ایجاد عوراض ، عفونت یا درد شدید شده اند اقدامات درمانی به منظور حذف آنها لازم است . روش های مختلف درمانی در این زمینه عبارتند از: حل کردن سنگ به طریق شیمیایی ، در آوردن سنگ با آندوسکوپ ، خارج کردن سنگ از طریق پوست ، سنگ شکنی با کمک امواج ماوراء صورت از خارج بدن [ESWL] ، و به ندرت جراحی باز. سایر رویکردهای درمانی جدید نیز در دست بررسی است .
– سنگ های ناشی از بالا بودن میزان کلسیم بدن ممکن است نیازمند برداشت جراحی بافت پاراتیرویید غیرطبیعی باشند

– سنگ های اگزالات و فسفات کلسیم:
حدود 80% سنگ های کلیه، از جنس اگزالات کلسیم هستند و بروز این نوع سنگ کلیه بیشتر در سنین میانسالی است . از جمله علل دیگر، پرکاری تیروئید ، افزایش اسید اوریک ادرار ، اسیدوز توبولی کلیه ، افزایش اگزالات ادرار و افزایش کلسیم ادرار می باشد.

2- سنگ های STRUVITE استراویت:
از نظر شیوع، بعد از سنگ های کلسیمی هستند که حاوی آمونیوم، فسفات و منیزیم می باشند .
در واقع این سنگ ها حدود 15-5% موارد سنگ کلیه را تشکیل می دهند . و با عفونت های سیستم ادراری ارتباط دارند ، به این علت به آنها سنگ های عفونی گفته می شود.
معمولاً این سنگ ها با جراحی برداشته می شوند.

3- سنگ های اسید اوریکی:
حدود 4% موارد سنگ کلیه را تشکیل می دهند . افزایش دفع اسید اوریک، در اثر اختلال در سوخت و ساز واسطه ای پورین ها رخ می دهد ، که در بیماری نقرس بیشتر دیده می شود .

4- سنگ های سیستئینی:
که حدود 1% موارد سنگ کلیه را تشکیل می دهند . این بیماری نسبتاً نادر، در اثر اختلال ژنتیکی رخ می دهد . لذا این ترکیب در ادرار تجمع می یابد . به این وضعیت، سیستینئوری ( وجود سیستئین در ادرار) گفته می شود و در سنین کودکی بروز می کند و معمولاً سابقه ی خانوادگی نیز دارد . این بیماری یکی از معمول ترین علت های سنگ کلیه در دوران کودکی و قبل از بلوغ است .

عملکرد کلیه

تست‌های مختلفی وجود دارند که در بررسی عملکرد کلیه اطلاعات مفیدی به ما می‌دهند.

آزمایش کامل ادرار می‌تواند اطلاعات مفیدی در مورد وجود یا علت نارسایی کلیه به ما بدهد. اگر وزن مخصوص ادرار به‌طور ثابت روی عدد ۱/۰۱۰ باقی بماند، می‌تواند نشان‌دهنده‌ی نارسایی کلیه باشد. علاوه بر آن، از تغییرات سدیمان ادراری می‌توان به نوع خاصی از نارسایی کلیه مشکوک شد

بنا به تعریف، به ادرار کمتر از ۴۰۰ میلی‌لیتر در ۲۴ ساعت الیگوری و به ادرار کمتر از ۱۰۰ میلی‌لیتر در ۲۴ ساعت آنوری اطلاق می‌شود. اکثر علل نارسایی کلیه (مانند انسداد ادراری یا اختلالات عروقی کلیه) باعث کاهش حجم ادرار می‌شوند اما عللی از نارسایی کلیه نیز وجود دارد که حجم ادرار را تغییر نمی‌دهند (مانند نارسایی کلیه بر اثر مصرف آمینوگلیکوزیدها).

این روش بیشتر اطلاعاتی در مورد آناتومی به ما می‌دهد اما باید دانست که در صورت کاهش پارانشیم کلیه، می‌تواند نشانگر کاهش عملکرد کلیه نیز باشد. در افراد جوان و میان‌سال حداقل ضخامت پارانشیم کلیه ۹۰ میلی‌متر،
حداقل ضخامت کورتکس ۱۰ میلی‌متر و حداکثر تفاوت اندازه‌ی دو کلیه ۲۰ میلی‌متر است. سن بر این شاخص‌ها تاثیرگذار است و می‌دانیم که افزایش اکوی کلیه (در مقایسه با کبد) و وجود هیدرونفروز نیز می‌تواند اطلاعات مفیدی به ما بدهد.

IVP این روش عمدتاً برای بررسی آناتومی است اما عدم ترشح کلیه یا نفروگرام و پیلوگرام تاخیری می‌تواند شک به انسداد یا نارسایی کلیه را برانگیزد.
به‌عنوان آخرین نکته و یادآوری فراموش نکنیم که در IVP یا هرگونه تزریق ماده‌ی حاجب وریدی (CT Scan و آنژیوگرافی) باید کراتینین سرم بیمار را بدانیم زیرا مواد حاجب وریدی نفروتوکسیک هستند.

این شاخص از کراتینین سرم غیردقیق‌تر و وابسته به میزان پروتئین مصرفی افراد است. اوره علاوه بر فیلتراسیون گلومرولی، بازجذب توبولی نیز دارد.
فرمول اوره CO(NH)2 و جرم ملکولی آن ۶۰ است. BUN شاخص دیگری است که به‌جای اوره استفاده می‌شود و منظور از آن نیتروژن موجود در ملکول اوره (N2 با جرم ملکولی ۲۸) است. از تقسیم دو عدد ۶۰ و ۲۸ عدد ۲/۱۴ حاصل می‌شود. یعنی اگر آزمایشگاه اوره‌ی فردی را به ما داد، برای دانستن BUN باید آن عدد را بر ۲/۱۴ تقسیم کنیم.
معمولاً نسبت BUN به کراتینین حدود ۱۰ و حداکثر ۲۰ است. این نسبت در برخی حالات افزایش و در برخی حالات کاهش می‌یابد .

آزمایش چکاپ کبدی

مواردی که در آزمایش چکاپ کبدی مورد بررسی قرار می‌گیرند عبارتند از موارد زیر:

تشخیص آسیب کبدی و بررسی بیماری‌های کبدی ، غربالگری یا پایش درمان بیماری‌های کبدی یا آسیب‌های استخوانی ، بررسی انسداد، التهاب یا آسیب کبدی

جزئیات آزمایش:

AST

ALT

Alk-P

Bili T-Bili D

آزمایش چکاپ کبدی

عملکرد کبد

خلاصه‌ای از عملکرد کبد در بدن

سنتز لیپو پروتئین ها نظیر کلسترول

سنتز صفرا که برای هضم و جذب چربی

ساخت کارنی تین

تنظیم میزان گردش کلسترول درخون

تبدیل اسید لاکتیک به گلیکوژن

ذخیره و آزادسازی گلوکز

تبدیل ویتامین هایB به شکل فعال

تبدیل آمونیاک به اوره و دفع آن توسط کلیه

مراحل انجام کار در آزمایشگاه من و دکتر

ثبت سفارش

در ابتدا درخواست خود را از طریق فرم یا تماس تلفنی ثبت می‌کنید.

هماهنگی، زمان مراجعه

کارشناسان من و دکتر با شما تماس گرفته و پس از هماهنگی درخواست شما نهایی می‌شود.

اعزام همکار

نیروی متخصص به منزل یا محل کار شما اعزام شده و اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

دریافت نتایج آزمایش

پس از بررسی نمونه توسط آزمایشگاه، نتیجه آزمایش در حساب کاربری شما بارگذاری می‌شود و از آن طریق قابل مشاهده است.

فرم درخواست آزمایش کبد و کلیه

درصورت درخواست آزمایش ، می توانید درخواست خود را از طریق فرم زیر و یا تماس با ما، به کارشناسان من و دکتر اعلام نمایید.

پاسخگویی شبانه روزی

جهت هرگونه سوالی، می توانید با پشتیبانی من و دکتر تماس بگیرید و یا از طریق پشتیبانی آنلاین در وب سایت و یا از طریق واتس آپ با ما در ارتباط باشید

تماس با ما

031-3301

ایمیل

info@manodoctor.com