پرش لینک ها

آزمایشگاه دیابت

آزمایش خون دیابت یکی از رایج‌‌ترین انواع آزمایش خون است. دیابت بیماری است که روی توانایی بدن برای تولید یا مصرف انسولین تاثیر می گذارد.

درخواست نمونه گیری

مشاوره آنلاین

تفسیر آزمایش

دریافت نتیجه آزمایش

پرسش و پاسخ

چگونه برای آزمایش در محل درخواست دهم؟

ابتدا بر روی دکمه‌ی ثبت رایگان درخواست کلیک کنید.
سپس در صفحه‌ای که برایتان باز می‌شود، می‌توانید نوع آزمایش مورد نظرتان را انتخاب کنید.
پس از انتخاب آزمایش مورد نظر و انتخاب زمان و مکان دلخواه، متخصصین مربوط به آزمایش در منزل، در همان زمان و محلی که تعیین کرده‌اید، نمونه‌گیری‌های لازم را انجام می‌دهند.
سپس در زمان مشخص، نتیجه‌ی آزمایش برای شما ارسال می‌شود.
نکته:

هنگام ثبت درخواست در قسمت «آزمایش با نسخه» می‌توانید نسخه را بارگذاری کرده و نوع بیمه را انتخاب کنید. هزینه آزمایش در منزل با توجه به نوع بیمه کم می‌شود.

همچنین اگر میانه‌ی خوبی با ثبت درخواست آنلاین ندارید، می‌توانید با شماره‌ی 3301-031 تماس بگیرید و درخواست خود را به صورت رایگان ثبت نمایید. در ضمن می‌توانید با کلیک بر روی دکمه‌ی ثبت رایگان درخواست، همین الان و بدون معطلی درخواست خود را ثبت کنید.

اگر نسخه پزشک داشته باشید و بخواهید دقیقا بر اساس نسخه یک یا چند آزمایش در خانه را انجام دهید. باز هم جای نگرانی نیست. می‌توانید در فرایند ثبت درخواست آزمایش در محل، عکس نسخه‌تان را برای ما ارسال کنید تا ما با فرستادن متخصص به محل، نمونه‌گیری‌های لازم را دقیقا برای همان آزمایش‌های موجود در نسخه انجام دهیم. در این حالت می‌توانید از خدمات بیمه‌های پایه و تکمیلی نیز برای پرداخت هزینه آزمایش در منزل استفاده کنید و با انتخاب نوع بیمه خود در زمان ثبت درخواست، هزینه بیمه از آزمایش شما کم خواهد شد.

اگر نسخه پزشک ندارید و در عین حال مایلید که آزمایش با مشاوره و تحت نظر پزشک انجام شود، می‌توانید از خدمت آزمایش تحت نظارت پزشک من و دکتر استفاده کنید. پزشک من و دکتر با توجه به شرح حال، بیماری‌های زمینه‌ایی، سن، جنسیت، داروهای مصرفی و … آزمایشاتی که باید انجام شوند را تجویز خواهد کرد. به این ترتیب پزشک من و دکتر در تجویز آزمایش، خواندن و تفسیر آن به شما کمک می‌کند.

چند نکته:

خدمت آزمایش در منزل من و دکتر حتی در روزهای تعطیل به کاربران ارائه می‌شود.
ارائه خدمت در زمان دلخواه شما انجام خواهد شد.
من و دکتر با آزمایشگاه‌های معتبر در سراسر مناطق تحت پوشش همکاری دارد، به همین دلیل در کوتاه‌ترین زمان ممکن خدمات خود را ارائه خواهد داد.
ارائه نتیجه آزمایش به صورت آنلاین و فیزیکی انجام می‌شود.

آلزایمر، دیابت نوع 3؟

دیابت قندی در اندام های مختلف بدن مانند چشم، کلیه، عروق و اعصاب، آثار زیان آوری را به همراه دارد. همچنین با آسیب های سیستم اعصاب مرکزی و نارسایی شناختی مرتبط است. بررسی های اپیدمیولوژی و بالینی، وجود ارتباط بین دیابت و آلزایمر را نشان می دهد.
اگرچه دیابت هیچ گونه آسیب مستقیم مغزی ایجاد نمی کند، اما ارتباط بین دیابت و آلزایمر بسیار نزدیک است. در میان شماری از عوامل خطرزا مانند فشار خون بالا، بیماری قلبی و کشیدن سیگار، دیابت یکی از برجسته ترین عوامل در گسترش بیماری آلزایمر است.
پژوهش‌ها نشان داده است، که احتمال ایجاد آلزایمر در بیماران دیابتی نسبت به افراد غیردیابتی بیشتر است. برای درک بیشتر ارتباط بین دیابت و آلزایمر بهتر است بدانیم که در هر کدام از بیماری های دیابت و آلزایمر چه اتفاقی در بدن می افتد.

دیابت یک اختلال متابولیکی با علل متعدد است که در آن بیماران از سطح قند خون بالا رنج می‌برند به این دلیل که بدن آنها به انسولین پاسخ نمی دهد یا انسولین به مقدار کافی تولید نمی کند. هورمون انسولین به تثبیت سطح قند خون (گلوکز) با هدایت سلول‌ها برای جذب گلوکز و مهار تولید گلوکز کبدی کمک می‌کند. در هیپرگلیسمی مزمن که با اختلال در متابولیسم کربوهیدرات، چربی و پروتئین همراه است به دلیل نقص در ترشح انسولین، عملکرد انسولین و یا هر دو ایجاد می‌شود. سهم نسبی اینها بین انواع مختلف دیابت متفاوت است که با ایجاد عوارض ریز عروقی خاص رتینوپاتی که می‌تواند به کوری منجر شود، نفروپاتی با نارسایی بالقوه کلیه، افزایش خطر بیماری قلبی عروقی، نوروپاتی و همچنین اختلال عملکرد اعصاب اتونومیک همراه است.

تظاهرات بالینی دیابت با تشنگی، تکرر ادرار، تاری دید و کاهش وزن مشخص می‌شود که می‌تواند منجر به کتواسیدوز یا کمای هیپراسمولار غیر کتونی شود. غالبا، علائم وجود ندارند و یا خفیف هستند که هیپرگلیسمی خفیف می‌تواند برای سالها با آسیب بافتی در حال توسعه ادامه یابد، اگرچه فرد ممکن است کاملاً بدون علامت باشد. ییماری دیابت انواع مختلفی از جمله دیابت نوع ۱، دیابت نوع ۲ و دیابت حاملگی که در زمان بارداری برای مدت کوتاه بروز می‌کند دارد. تحقیقات نشان می‌دهد که دیابت نوع ۲ می‌تواند عامل خطر برای بیماری آلزایمر، دمانس عروقی و دیگر دمانس‌ها باشد.

در بیماری آلزایمر چه اتفاقی در بدن میافتد؟

بیماری  آلزایمر  نوعی  بیماری  نورودژنراتیو  پیشرونده غیرقابل  برگشت  و  تدریجی  است  که  موجب  اختلال حافظه، کاهش عملکردهای شناختی و توانایی های فکری، همچنین تغییرات رفتاری میگردد. علت اصلی بیماری آلزایمر، این است که در داخل و خارج سلول‌های عصبی، تجمعات پروتئینی غیرطبیعی تشکیل می‌شود. در خارج سلول‌های عصبی تجمع غیرطبیعی پروتئینی به نام آمیلوئید بتا  که باعث تشکیل پلاک‌های آمیلوئیدی  می‌گردد، دیده می‌شود همچنین در داخل سلول‌های عصبی، پروتئین تائو  که باعث تشکیل کلافه‌های نوروفیبریلاری (NFT ) می‌شوند، وجود دارد. این تجمعات غیرطبیعی، هموستئاز سلول‌های نورون و گلیال را دچار نقص نموده و باعث تخریب ساختارهای طبیعی مغز و سیستم مغزی عروقی می‌شود.

بیماری آلزایمر یک اختلال نورودژنراتیو پیچیده و ناهمگن است که به‌صورت شروع زودرس (زیر 65 سال) یا دیررس (بالای 65 سال) طبقه‌بندی می‌شود. در آلزایمر نوع دیررس (اسپورادیک) که تقریبا 90 تا 95درصد از موارد بیماری آلزایمر را تشکیل میدهد، وراثت نقش چندانی نداشته و بیشتر در دهه ششم ز ندگی مشخص میشود. این بیماری یک فرم زوال عقلی با علت نامعلوم است. در 95درصد از موارد عامل اصلی شروع کننده این بیماری تخریب آهسته ی سلول های مغز است، که به نارسایی در حافظه، تفکر، رفتار و سرانجام به مرگ میانجامد. در آلزایمر کاهش چشمگیری در استفاده از گلوکز مغزی همراه با کاهش مداوم انرژی در مغز دیده میشود. این ناهنجاری پیامد نارسایی در کارکرد سیگنال های نورونی انسولین(مقاومت  انسولینی) است.  کاهش  غلظت انسولین در مغز بیماران آلزایمری پس از مرگ و در مایع مغزی نخاعی آنان مشاهده شده است.

دلایل متعددی وجود دارد که چرا دیابت نوع ۲ ممکن است منجر به زوال عقل شود. یک دلیل مربوط به تاثیراتی است که دیابت بر قلب دارد، چرا که سلامت قلب با سلامت مغز ارتباط دارد. بیماری قلبی و افزایش فشارخون هر دو با سکته مغزی همراه‌اند که به نوبه خود ممکن است منجر به زوال عقل شوند. با ‌این‌حال، به نظر نمی‌رسد که سکته مغزی پاسخی کامل باشد، چرا که برخی از مطالعات نشان داده است که دیابت حتی در صورت کنترل سکته مغزی، منجر به افزایش خطر ابتلا به زوال عقل می‌شود.

عامل دیگر مربوط به دوره‌های هیپوگلیسمی است که معمولاً در دیابت رخ می‌دهد. اگرچه این مورد به اثبات رسیده است که کنترل دقیق قند خون، خطرات طولانی‌مدت بیماری‌های قلبی و سکته را کاهش می‌دهد، اما کنترل دقیق منجر به افت قند خون، از دست دادن حافظه و زوال عقل نیز می‌شود. این دلیل محتمل است چرا که قند خون پایین باعث آسیب به هیپوکامپ، مرکز حافظه مغز، می‌شود.

یکی از فرضیه‌های جالب این است که دیابت به‌طور مستقیم باعث بیماری آلزایمر می‌شود. در واقع، بیماری آلزایمر حتی به دلیل ویژگی‌های مولکولی و سلولی مشترک در دیابت و آلزایمر، دیابت نوع ۳ نامیده می‌شود. برای نمونه، انسولین نقش مهمی در تشکیل پلاک‌های آمیلوئید دارد و در فسفوریلاسیون تاو نیز نقش دارد، که منجر به گره‌های عصبی الیافی می‌شود. به عبارت دیگر، در حالی‌که مقاومت به انسولین در بدن منجر به دیابت نوع ۲ می‌شود، مقاومت به انسولین در مغز منجر به ایجاد پلاک و گرفتگی‌های بیماری آلزایمر می‌شود.

شواهد زیادی وجود دارد که نشان میدهد انسولین و مکانیسم سیگنالینگ انسولین برای بقای نورونها مهم هستند از طرفی مطالعات نشان میدهد در مغز افرادی که از بیماری آلزایمر رنج میبرند، کاهش بیان گیرنده ی انسولین دیده میشود. این دو موضوع، باعث جلب توجه محققان بسیاری به سمت تعیین و توصیف نقشی که اختلال عمل انسولین میتواند در بروز بیماری آلزایمر داشته باشد، شده است. افزایش در شمار مقاله هایی که درباره پیوند میان آلزایمر و انسولین پرداخته اند، باعث توصیف بیماری آلزایمر به عنوان دیابت مغز شده است. در حال حاضر، این موضوع که بیماری آلزایمر با اختلال درسیگنالینگ انسولین و متابولیسم گلوکز در مغز، مرتبط است، به طور گسترده ای به رسمیت شناخته شده است. به همین دلیل، پیشنهاد شده است که بیماری آلزایمر فرم خاصی از دیابت است و به همین جهت نام دیابت نوع ۳ را به آن داده اند.

 انسولین نقش مهمی در تشکیل پلاک آمیلوئید دارد، نشانه های پاتولوژیک بیماری آلزایمر، ظاهر شدن پروتئین‌های تائو فسفریله شده ی داخل سلولی و پلاک آمیلوئیدی بتا خارج سلولی است. آمیلوئید های بتا و پروتئین تائو فسفریله شده، باعث مسموم شدن موضعی نورونها میشوند که سرانجام، منجر به مرگ نورونها و بروز آلزایمر میشود. آلزایمر یک بیماری نارسایی متابولیکی مغز است که با ناهنجاری در پاسخ گویی به انسولین، مصرف گلوکز، سوخت وساز انرژی که منجر به افزایش استرس اکسیداتیو، التهاب و بدتر شدن مقاومت به انسولین همراه است. بدین رو اصطلاح دیابت نوع ۳” به درستی نشان دهنده ی این است که آلزایمر نوعی از دیابت است و دارای ویژگی های مولکولی و بیوشیمیایی است که با دیابت نوع ۱ ودیابت نوع ۲ همپوشانی دارد.

دیابت نوع 3 چیست و چگونه درمان می شود؟

دیابت نوع ۳ اصطلاحی است که به بیماری آلزایمر داده اند. تحقیقات جدید نشان می دهد که بیماری آلزایمر باید به عنوان یک نوع دیابت طبقه بندی شود. اما این طبقه بندی بحث برانگیز است و نیاز به تحقیقات بیشتر دارد. افرادی که دیابت نوع 2 دارند بیشتر از سایر افراد احتمال ابتلا به آلزایمر دارند. نشانه های دیابت نوع ۳مانند مراحل زودرس بیماری آلزایمر است. علائم دیات نوع 3 عبارتند از:

  • از دست دادن حافظه که بر زندگی روزمره و تعاملات اجتماعی تاثیر می گذارد
  • عدم تکمیل مسئولیت ها و کارهای خود
  • جاگذاری اشباه اشیاء
  • کاهش توانایی فرد در تصمیم گیری براساس اطلاعات
  • تغییر ناگهانی در شخصیت و رفتار فرد

آزمایش خاصی برای آلزایمر و دیابت نوع ۳ وجود ندارد. اما با روش های تصویربرداری مغز، مانند MRI و سی تی اسکن قابل تشخیص است. همچنین تست های مایع مغزی نخاعی می تواند شاخص های آلزایمر را تشخیص دهد. درمان های خاصی برای کنترل دیابت نوع ۳ و آلزایمر وجود دارد که مهمترین آن اصلاح سبک زندگی است.

 دیابت قندی در سوخت وساز آمیلوئید مغزی و تائو دخالت دارد. نوسان در هموستاز انسولین و گلوکز در سطح محیطی بدن می‌تواند انسولین مغز و عملکرد گیرنده اش را تحت تأثیر قرار دهد و سبب افزایش الیگومریزاسیون آمیلوئید بتا و هایپرفسفوریلاسیون تائو شود. تجمع پروتئین آمیلوئید بتا به صورت پلاک در مغز، یکی از عوامل اصلی در بیماری آلزایمر است.نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد، دیابت می‌تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را بیش از ۶ برابر افزایش دهد.

آزمایش GCT

حتما قبل از آزمایش خود، توجه لازم را به این موارد داشته باشید.

برای این آزمایش نباید بیمار ناشتا باشد.

وقتی شربت را کاملا میل کردید ساعت را یادداشت نمایید و دقیقا 1 ساعت بعد از آن برای نمونه گیری خون مجدد به نمونه گیری مراجعه نمایید.

در صورت ناشتا بودن بعد از نمونه گیری اولیه صبحانه میل نموده و 1 ساعت بعد از خوردن صبحانه پودر گلوکز را داخل آب حل نموده و میل نمایید.

بعد ازمیل نمودن شربت تا زمان نمونه گیری بعدی از خوردن، آشامیدن ورزش کردن و کشیدن سیگار خودداری نمایید.

شربت قندی و یا پودر گلوکز که به شما داده میشود حاوی50 گرم گلوکز است لطفا آنرا آرام آرام و در طول 5 دقیقه میل نمایید.

اگر فرد دچار حالت تهوع و در نهایت استفراغ شود نتایج قابل اطمینان نیست وو آزمایش نباید ادامه پیدا کند.

تست 2HPP یا قند 2 ساعته

حتما قبل از آزمایش خود، توجه لازم را به این موارد داشته باشید.

بیمار باید آزمایشگاه را از سوابق دارویی و بیماری خود مطلع سازد. بعد از صرف غذا از خوردن آبنبات، آدامس، شیرینی و قهوه خودداری نمایید.

آزمایش قند خون دو ساعته باید در همان روزی که نمونه قند ناشتا گرفته شده است، انجام پذیرد. انتقال نمونه گرفته شده قند خون 2ساعته به روز بعد امکان پذیر نیست.

پس از آنکه نمونه قند خون ناشتا از شما گرفته شد، صبحانه میل بفرمایید.این صبحانه می‌بایست یک صبحان معمولی باشد که روزانه استفاده میکنید یعنی به همان مقداری که هر روز در صبحانه از قند و شکر و نان و لبنیات استفاده می‌کنید در این روز هم همان مقدار مصرف نمائید.

با شروع صبحانه یا به عبارتی بلعیدن اولین لقمه از صبحانه ساعت را یادداشت کرده و طوری وقت را تنظیم نمائید که دقیقا دو ساعت بعد از خونگیری در آزمایشگاه حضور داشته باشید تا از شما خون گرفته شود به هم خوردن زمان فوق یعنی کمتر از 2 ساعت یا بیشتر از دو ساعت سبب اشتباه در نتیجه آزمایشات خواهد شد.

مراحل انجام کار در آزمایشگاه من و دکتر

ثبت سفارش

در ابتدا درخواست خود را از طریق فرم یا تماس تلفنی ثبت می‌کنید.

هماهنگی، زمان مراجعه

کارشناسان من و دکتر با شما تماس گرفته و پس از هماهنگی درخواست شما نهایی می‌شود.

اعزام همکار

نیروی متخصص به منزل یا محل کار شما اعزام شده و اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

دریافت نتایج آزمایش

پس از بررسی نمونه توسط آزمایشگاه، نتیجه آزمایش در حساب کاربری شما بارگذاری می‌شود و از آن طریق قابل مشاهده است.

فرم درخواست آزمایش دیابت

درصورت درخواست آزمایش ، می توانید درخواست خود را از طریق فرم زیر و یا تماس با ما، به کارشناسان من و دکتر اعلام نمایید.

پاسخگویی شبانه روزی

جهت هرگونه سوالی، می توانید با پشتیبانی من و دکتر تماس بگیرید و یا از طریق پشتیبانی آنلاین در وب سایت و یا از طریق واتس آپ با ما در ارتباط باشید

تماس با ما

031-3301

ایمیل

info@manodoctor.com