پرش لینک ها

آزمایشگاه تراکم استخوان

از ابتدای تشکیل جنین به تدریج کلسیم در استخوان ها رسوب می کند و در زمان رسیدن به سن بلوغ و جوانی در بیست سالگی، استخوان ها کاملا متراکم می شوند.

سنجش تراکم استخوان

سنجش مغز استخوان

پوکی استخوان

درخواست نمونه گیری

مشاوره آنلاین

تفسیر آزمایش

دریافت نتیجه آزمایش

پرسش و پاسخ

چگونه برای آزمایش در محل درخواست دهم؟

ابتدا بر روی دکمه‌ی ثبت رایگان درخواست کلیک کنید.
سپس در صفحه‌ای که برایتان باز می‌شود، می‌توانید نوع آزمایش مورد نظرتان را انتخاب کنید.
پس از انتخاب آزمایش مورد نظر و انتخاب زمان و مکان دلخواه، متخصصین مربوط به آزمایش در منزل، در همان زمان و محلی که تعیین کرده‌اید، نمونه‌گیری‌های لازم را انجام می‌دهند.
سپس در زمان مشخص، نتیجه‌ی آزمایش برای شما ارسال می‌شود.
نکته:

هنگام ثبت درخواست در قسمت «آزمایش با نسخه» می‌توانید نسخه را بارگذاری کرده و نوع بیمه را انتخاب کنید. هزینه آزمایش در منزل با توجه به نوع بیمه کم می‌شود.

همچنین اگر میانه‌ی خوبی با ثبت درخواست آنلاین ندارید، می‌توانید با شماره‌ی 3301-031 تماس بگیرید و درخواست خود را به صورت رایگان ثبت نمایید. در ضمن می‌توانید با کلیک بر روی دکمه‌ی ثبت رایگان درخواست، همین الان و بدون معطلی درخواست خود را ثبت کنید.

اگر نسخه پزشک داشته باشید و بخواهید دقیقا بر اساس نسخه یک یا چند آزمایش در خانه را انجام دهید. باز هم جای نگرانی نیست. می‌توانید در فرایند ثبت درخواست آزمایش در محل، عکس نسخه‌تان را برای ما ارسال کنید تا ما با فرستادن متخصص به محل، نمونه‌گیری‌های لازم را دقیقا برای همان آزمایش‌های موجود در نسخه انجام دهیم. در این حالت می‌توانید از خدمات بیمه‌های پایه و تکمیلی نیز برای پرداخت هزینه آزمایش در منزل استفاده کنید و با انتخاب نوع بیمه خود در زمان ثبت درخواست، هزینه بیمه از آزمایش شما کم خواهد شد.

اگر نسخه پزشک ندارید و در عین حال مایلید که آزمایش با مشاوره و تحت نظر پزشک انجام شود، می‌توانید از خدمت آزمایش تحت نظارت پزشک من و دکتر استفاده کنید. پزشک من و دکتر با توجه به شرح حال، بیماری‌های زمینه‌ایی، سن، جنسیت، داروهای مصرفی و … آزمایشاتی که باید انجام شوند را تجویز خواهد کرد. به این ترتیب پزشک من و دکتر در تجویز آزمایش، خواندن و تفسیر آن به شما کمک می‌کند.

چند نکته:

خدمت آزمایش در منزل من و دکتر حتی در روزهای تعطیل به کاربران ارائه می‌شود.
ارائه خدمت در زمان دلخواه شما انجام خواهد شد.
من و دکتر با آزمایشگاه‌های معتبر در سراسر مناطق تحت پوشش همکاری دارد، به همین دلیل در کوتاه‌ترین زمان ممکن خدمات خود را ارائه خواهد داد.
ارائه نتیجه آزمایش به صورت آنلاین و فیزیکی انجام می‌شود.

چه مواردی سبب افزایش خطر پوکی استخوان می شود؟

آرتریت روماتوئید مزمن، بیماری مزمن کلیوی، اختلالات خوردن

یائسگی زودرس ( یا از علل طبیعی و یا عمل جراحی )

کاهش قابل توجهی از قد به علت شکستگی های فشرده سازی پشت

مصرف سه بار یا بیشتر الکل در روز برای اغلب روزها

سابقه خانوادگی قوی از پوکی استخوان و ...

تراکم استخوان

سوالات متداول تراکم استخوان

ژنتیک و میزان فعالیت بدنی مهم ترین عامل تعیین تراکم استخوان است.
بعد از این دو عامل میزان مصرف کلسیم و ویتامین دی نیز در متراکم کردن استخوان موثر است.

به عبارت دیگر کسانی که ورزش را در سنین کودکی شروع کنند و تغذیه پر از لبنیات داشته باشند، ذخیره بیشتری از استخوان متراکم را در ابتدای جوانی خواهند داشت.
پس از این که استخوان ها در سن جوانی متراکم شدند، شروع به پوک شدن می کنند. اینجا هم در کاهش سیر نزولی تراکم استخوان، ورزش، مصرف کلسیم و ویتامین D موثر است.
به این ترتیب کسانی که ورزش منظم و مداوم می کنند، هم استخوان های متراکم تری خواهند داشت و هم سیر پوک شدن استخوان در بدن آنها کند خواهد بود.
درمان پوکی استخوان زمانی انجام می شود که آزمایش سنجش تراکم استخوان نشان دهنده پوکی استخوان باشد

برای سنجش تراکم استخوان راه های متفاوتی وجود دارد، ولی رایج ترین روش آن، استفاده از روش DEXA است.

DEXA که مخفف عبارت Dual Energy X-ray Absorptiometry است، روشی است که از اشعه ایکس برای سنجش تراکم استخوان استفاده می کند.
در این روش از دو منبع، اشعه ایکس به سمت استخوانی که قصد سنجش تراکم آن را دارند فرستاده می شود.
مقداری از اشعه توسط استخوان جذب شده و مقداری از آن از استخوان عبور کرده و از سمت دیگر بدن خارج می شود.
مقدار هر کدام از این دو اشعه بعد از خروج از بدن توسط یک گیرنده اندازه گیری می شود. هر چه تراکم استخوانی بیشتر باشد (به این معنی که خلل و فرج و فضاهای خای ریز داخل استخوان کمتر باشند) مقدار بیشتری از اشعه ایکس را جذب کرده و اجازه عبور اشعه کمتری را می دهد و مقدار اشعه کمتری به گیرنده می رسد.

اشعه دریافتی توسط گیرنده یا دتکتور Detector به یک کامپیوتر رفته و در آنجا مقیاس مقدار اشعه به مقیاس میزان تراکم استخوان تبدیل می شود.
استفاده از دو منبع اشعه ایکس به منظور دقیق تر کردن اندازه گیری است.

دو نوع دستگاه اسکن برای سنجش تراکم استخوان وجود دارد: اسکنرهای مرکزی و اسکنرهای محیطی.

در دستگاه های اسکنر مرکزی تراکم استخوان های مرکز بدن یعنی ستون مهره و لگن بررسی شده و در دستگاه های اسکنر محیطی تراکم استخوان های محیطی تر مانند مچ دست، مچ پا و انگشتان بررسی می شود.

در اسکنر های مرکزی ابتدا بیمار بر روی تخت دستگاه به پشت دراز می کشد و از او خواسته می شود که در حین انجام تست بی حرکت باشد.

سپس دتکتور یا اسکنر Scanner دستگاه بر روی قسمتی از بدن که قصد اندازه گیری تراکم استخوان آن را دارند قرار گرفته و یک منبع اشعه ایکس پرتو را به سمت استخوان هدف می تاباند.

این استخوان معمولا ستون مهره یا مفصل ران در ناحیه لگن است. این استخوان ها محل هایی هستند که بیش از بقیه استخوان ها بر اثر پوکی استخوان دچار شکستگی می شوند.

اسکن یا سنجش تراکم استخوان حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه طول می کشد.
اسکنر های محیطی کوچک تر و سبک تر بوده و استفاده از آنها راحت تر است.
برای انجام تست سنجش تراکم استخوان نیاز به آمادگی خاصی وجود ندارد.
در خانم های ۶۵ ساله و بالاتر بهتر است تراکم استخوان سنجش شود

سنجش تراکم استخوان بیشتر در کسانی استفاده می شود که در معرض خطر ابتلا به استئوپروز یا پوکی استخوان هستند.

از آن جا که در خانم ها پس از یائسگی تراکم استخوان کم می شود و پس از شصت و پنج سالگی احتمال شکستگی به دلیل پوکی استخوان وجود دارد، در خانم های ۶۵ سال و بالاتر بهتر است تراکم استخوان سنجش شود.

از موارد دیگری که این آزمایش توصیه می شود، شامل خانم هایی است که خیلی زود یائسه شده اند و کسانی که کورتون به مدت طولانی استفاده کرده اند.

در مواردی که استخوان ها با ضربه کوچکی شکسته شوند، مثلا وقتی با یک زمین خوردن ساده استخوان لگن می شکند، باید به پوکی استخوان شک و تراکم استخوان را اندازه گیری کرد.

پوکی استخوان در ابتدا هیچ علامتی ندارد، ولی می تواند موجب افزایش خطر شکستگی استخوان شود.

پس در موارد زیر توصیه می شود که از سنجش تراکم استخوان استفاده شود:
– بروز شکستگی استخوان بعد از یک ضربه خفیف
– ایجاد قوز در کمر به علت شکستگی های مکرر مهره
– مصرف کورتون به مدت طولانی ( مصرف این دارو موجب پوکی استخوان می شود)
– بروز یائسگی زودرس در سنین کمتر از ۴۵ سال
– آمنوره یا قطع پریود های قاعدگی قبل از یائسگی به مدت بیش از یک سال
– وجود بیماری های همراه با پوکی استخوان مانند روماتیسم مفصلی و یا بیماری سلیاک
– سابقه وجود شکستگی لگن در خانواده مادری
– کم بودن شدید وزن به صورتی که BMI کمتر از 19 باشد.

آزمایش مغز استخوان اطلاعات فراوانی درباره وضعیت سلول های خونی بیمار ارائه می نماید . اغلب خونی كه از رگ بیمار گرفته می شود اطلاعات كافی درمورد وضعیت سلامتی وی دراختیار پزشك قرار می دهد. اما اگر نتایج آزمایش خون طبیعی نبود یا جزئیات كافی در اختیار پزشك
قرار ندهد، ممكن است بررسی بیشتری مورد نیاز باشد؛ به همین دلیل، پزشك مغز استخوان بیمار را مورد آزمایش می‌دهد.
از آن جا که مغز استخوان كارخانة اصلی تولید سلول های خونی است، سرشار از سلول های جوان است. از این رو، آزمایش مغز استخوان تصویر كاملی از انواع، مقدار و شرایط این
سلول های خونی جدید ارائه می دهد .
پزشك به دلایل زیر ممكن است دستور بررسی مغز استخوان بیمار را صادر می‌کند:
تشخیص قطعی بیماری
بررسی مرحلة پیشرفت بیماری
كنترل وضعیت درمان بیماری

زمایش مغز استخوان معمولاً به طور سرپایی انجام می شود، اما گاهی هم ممكن است لازم است بیمار را در بیمارستان بستری نمایند. از آنجا كه آزمایش مغز اسخوان ممكن است كمی دردناك باشد، لازم است برای كاهش درد، از بیحسی موضعی استفاده شود. در این روش بیمار کاملا هشیار است، اما ناحیه ای كه قرار است از آن نمونه برداری شود، با استفاده از دارو بیحس می‌شود. درصورتی كه بیمار نسبت به هر دارویی حساسیت دارد، باردار است یا داروی دیگری دریافت می‌کند، لازم است ‌پزشك و تیم درمان را جریان قرار دهد. آزمایش مغز استخوان می‌تواند دربیمارستان، درمانگاه یا مطب پزشك قابل انجام است.
نمونه مغز استخوان معمولاً از استخوان لگن (جایی كه خار خاصره نامیده می شود) برداشته می‌شود. در شیرخواران، نمونه از استخوان ساق پا درست زیر زانو گرفته می شو .

بعد از انجام آزمایش، به منظور به حداقل رساندن خطر خونریزی، یك پانسمان فشاری بزرگ روی محل نمونه برداری قرار داده می شود. لازم است بیمار لااقل 15 دقیقه به پشت دراز کشد تاوزن وی روی محل نمونه برداری فشار وارد كند. سپس اگر خونریزی وجود نداشت، می تواند از جا برخاسته و مرخص شود .
ممكن است محل نمونه‌برداری به مدت یك هفته یا بیشتر بعد از انجام آزمایش، احساس درد یا ناراحتی خفیف داشته باشد. در این صورت، پزشک می‌تواند برای بیمار مسکن تجویز نماید. اما درد بدون استفاده از دارو – مثلا قرار دادن كمپرس سرد در محل یا انجام ورزش‌های سبك مانند پیاده‌روی- نیز قابل كنترل است.

بهتر است پانسمان فشاری تا 24 ساعت بعد از آزمایش روی محل باقی بماند و در این مدت بیمار از رفتن به حمام خودداری کند. اما پس از آن، خیس شدن محل نمونه برداری و برداشتن پانسمانمانعی ندارد. با این حال، بهتر است بعد از استحمام یك پانسمان كوچك روی آن گذاشته شود .
كمی خونریزی از محل نمونه برداری طبیعی است، ولی اگر خونریزی پانسمان را کاملا خیس كرد یا با فشار مستقیم بر روی محل نمونه برداری خونریزی متوقف نشد، لازم است تیم درمان سریعا در جریان قرار گیرد.
موارد دیگری كه لازم است در صورت مشاهده با تیم درمان تماس گرفته شود، عبارتند از :
تب
بدتر شدن درد یا احساس ناراحتی شدید
تورم ناحیه نمونه‌برداری
قرمزی شدید و ترشح از ناحیه نمونه برداری
هرچند شروع فعالیت‌های عادی بیمار پس از آزمایش مغز استخوان بلامانع است، اما بهتر است آن از انجام فعالیت یا ورزش های سنگین در 24 ساعت اول خودداری كند. بدین ترتیب، احتمال خونریزی به حداقل خواهد رسید.

مراحل انجام کار در آزمایشگاه من و دکتر

ثبت سفارش

در ابتدا درخواست خود را از طریق فرم یا تماس تلفنی ثبت می‌کنید.

هماهنگی، زمان مراجعه

کارشناسان من و دکتر با شما تماس گرفته و پس از هماهنگی درخواست شما نهایی می‌شود.

اعزام همکار

نیروی متخصص به منزل یا محل کار شما اعزام شده و اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

دریافت نتایج آزمایش

پس از بررسی نمونه توسط آزمایشگاه، نتیجه آزمایش در حساب کاربری شما بارگذاری می‌شود و از آن طریق قابل مشاهده است.

فرم درخواست آزمایش تراکم استخوان

درصورت درخواست آزمایش ، می توانید درخواست خود را از طریق فرم زیر و یا تماس با ما، به کارشناسان من و دکتر اعلام نمایید.

پاسخگویی شبانه روزی

جهت هرگونه سوالی، می توانید با پشتیبانی من و دکتر تماس بگیرید و یا از طریق پشتیبانی آنلاین در وب سایت و یا از طریق واتس آپ با ما در ارتباط باشید

تماس با ما

031-3301

ایمیل

info@manodoctor.com