پرش لینک ها

آزمایشگاه بارداری

تست های چکاپ در زمان پیش از بارداری، تست‌های غربالگری حین بارداری و تست‌های غربالگری بدو تولد مجموعه تست هایی هستند که موجب آرامش مادر و اطمینان خاطر او جهت سلامت نوزاد می‌شوند.

درخواست نمونه گیری

مشاوره آنلاین

تفسیر آزمایش

دریافت نتیجه آزمایش

پرسش و پاسخ

چگونه برای آزمایش در محل درخواست دهم؟

ابتدا بر روی دکمه‌ی ثبت رایگان درخواست کلیک کنید.
سپس در صفحه‌ای که برایتان باز می‌شود، می‌توانید نوع آزمایش مورد نظرتان را انتخاب کنید.
پس از انتخاب آزمایش مورد نظر و انتخاب زمان و مکان دلخواه، متخصصین مربوط به آزمایش در منزل، در همان زمان و محلی که تعیین کرده‌اید، نمونه‌گیری‌های لازم را انجام می‌دهند.
سپس در زمان مشخص، نتیجه‌ی آزمایش برای شما ارسال می‌شود.
نکته:

هنگام ثبت درخواست در قسمت «آزمایش با نسخه» می‌توانید نسخه را بارگذاری کرده و نوع بیمه را انتخاب کنید. هزینه آزمایش در منزل با توجه به نوع بیمه کم می‌شود.

همچنین اگر میانه‌ی خوبی با ثبت درخواست آنلاین ندارید، می‌توانید با شماره‌ی 3301-031 تماس بگیرید و درخواست خود را به صورت رایگان ثبت نمایید. در ضمن می‌توانید با کلیک بر روی دکمه‌ی ثبت رایگان درخواست، همین الان و بدون معطلی درخواست خود را ثبت کنید.

اگر نسخه پزشک داشته باشید و بخواهید دقیقا بر اساس نسخه یک یا چند آزمایش در خانه را انجام دهید. باز هم جای نگرانی نیست. می‌توانید در فرایند ثبت درخواست آزمایش در محل، عکس نسخه‌تان را برای ما ارسال کنید تا ما با فرستادن متخصص به محل، نمونه‌گیری‌های لازم را دقیقا برای همان آزمایش‌های موجود در نسخه انجام دهیم. در این حالت می‌توانید از خدمات بیمه‌های پایه و تکمیلی نیز برای پرداخت هزینه آزمایش در منزل استفاده کنید و با انتخاب نوع بیمه خود در زمان ثبت درخواست، هزینه بیمه از آزمایش شما کم خواهد شد.

اگر نسخه پزشک ندارید و در عین حال مایلید که آزمایش با مشاوره و تحت نظر پزشک انجام شود، می‌توانید از خدمت آزمایش تحت نظارت پزشک من و دکتر استفاده کنید. پزشک من و دکتر با توجه به شرح حال، بیماری‌های زمینه‌ایی، سن، جنسیت، داروهای مصرفی و … آزمایشاتی که باید انجام شوند را تجویز خواهد کرد. به این ترتیب پزشک من و دکتر در تجویز آزمایش، خواندن و تفسیر آن به شما کمک می‌کند.

چند نکته:

خدمت آزمایش در منزل من و دکتر حتی در روزهای تعطیل به کاربران ارائه می‌شود.
ارائه خدمت در زمان دلخواه شما انجام خواهد شد.
من و دکتر با آزمایشگاه‌های معتبر در سراسر مناطق تحت پوشش همکاری دارد، به همین دلیل در کوتاه‌ترین زمان ممکن خدمات خود را ارائه خواهد داد.
ارائه نتیجه آزمایش به صورت آنلاین و فیزیکی انجام می‌شود.

اصول تغذیه دوران بارداری و شیردهی چگونه است؟

خانم های باردار و شیرده سالم می توانند بدون داشتن رژیم غذایی خاصی مقدار بیشتر و متنوع تری از غذا نسبت به قبل از دوران بارداری مصرف کنند. خانم های باردار و شیرده هم باید مانند سایر افراد خانواده هر روز از 4 گروه غذایی اصلی استفاده کنند. آنچه که در تغذیه در بارداری و شیردهی اهمیت دارد رعایت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی می باشد.

بهترین راه برای اطمینان از مصرف متعادل و متنوع مواد غذایی در روز، استفاده از همه گروههای اصلی غذایی یعنی گروه نان و غلات، گروه میوه ها و سبزی ها، گروه شیر و لبنیات و گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها است.

تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد غذایی است و تنوع یعنی مصرف انواع مواد غذایی که در گروههای غذایی قرار دارند. در هر گروه غذایی، مواد با ارزش غذایی تقریباً یکسان قرار دارند و می توان از یکی بجای دیگری استفاده کرد.

1) گروه نان و غلات:

این گروه منبع عمده تامین انرژی مورد نیاز روزانه است و شامل انواع نان، برنج، ماکارونی، رشته، گندم، جو، ذرت و … می باشد. مقدار توصیه شده مواد غذایی این گروه برای خانم های باردار و شیرده 11  7 سهم (واحد) در روز است که هر سهم معادل یک برش نان سنگگ یا 2 برش تافتون یا 4 برش نان لواش 10 × 10 سانتی متر یا یک برش 7 × 7 سانتی متر بربری (حدود 30 گرم) یا نصف لیوان غلات پخته یا ماکارونی یا 5 قاشق غذا خوری پلو (برنج)

ترجیحاً از نان های سبوس دار مانند سنگگ و بربری بجای نان های سفید استفاده شودبهتر است برنج را به همراه حبوبات مصرف کنند.

2) گروه میوه ها و سبزی ها

این گروه عمدتاً منبع تامین ویتامین ها به ویژه ویتامین های A و C و املاح معدنی و فیبر می باشد.

الف) میوه ها:

انواع میوه شامل سیب، انگور، گیلاس، گلابی، طالبی، هندوانه، انواع مرکبات و … است.خانم های باردار باید از میوه های مختلف بطور متوسط 4  3 سهم در روز استفاده نمایند.

هر سهم میوه معادل یک عدد سیب یا پرتقال یا موز متوسط یا نصف لیوان کمپوت یا میوه پخته یا 3 عدد زردآلو یا نصف لیوان حبه انگور (معادل یک خوشه کوچک انگور) یا یک چهارم طالبی متوسط یا نصف لیوان آب میوه یا یک سوم لیوان آب لیمو ترش یا 2 قاشق غذاخوری میوه خشک مثل انواع برگه ها می باشد.

از آنجایی که خود میوه محتوی فیبر بیشتری نسبت به آب میوه می باشد در صورت ابتلا به یبوست ترجیحاً بجای آب میوه، خود میوه ها را میل کنند.

ب) سبزی ها:

شامل انواع سبزی های برگی، هویج، گوجه فرنگی، کدو، سیب زمینی، خیار، کلم، قارچ، شلغم، چغندر، انواع جوانه ها و … می باشد.

مقدار توصیه شده از سبزی ها برای خانم های باردار و شیرده بطور متوسط  4-5 سهم در روز است که هر سهم معادل یک لیوان سبزی خام برگ دار یا سالاد سبزیجات (شامل گوجه فرنگی، کاهو، کلم، خیار، فلفل سبز دلمه ای و …) یا نصف لیوان سبزی های پخته می باشد.

3) گروه شیر و لبنیات

این گروه منبع تامین کلسیم، فسفر، پروتئین و ویتامین های A و B2 می باشد که برای رشد و استحکام دندان ها و استخوان ها ضروری است. مواد این گروه شامل شیر، ماست، پنیر، بستنی و کشک می باشد.

در دوران بارداری و شیردهی مصرف حداقل 4  3 سهم از مواد غذایی این گروه در روز توصیه می شود. هر سهم معادل یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یا 60  45 گرم پنیر (معادل دو قوطی کبریت) یا یک لیوان کشک یا 1/5لیوان بستنی می باشد.

4) گروه گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها

این گروه منبع عمده تامین پروتئین و املاحی نظیر آهن و روی است. مواد این گروه شامل انواع گوشت سفید و قرمز، ماهی، دل، جگر، تخم مرغ، عدس، حبوبات مثل نخود و لوبیا و مغزها مثل پسته، بادام، گردو و … می باشد.

مقدار توصیه شده از مواد این گروه برای خانم های باردار و شیرده حدوداً 3 سهم در روز است که هر سهم معادل 60 گرم گوشت قرمز یا ماهی یا مرغ یا نصف لیوان حبوبات خام یا یک لیوان حبوبات پخته یا دو عدد تخم مرغ یا نصف لیوان از مغزها می باشد.

5) گروه متفرقه

به غیر از گروه های غذایی اصلی، یک گروه متفرقه نیز وجود دارد که شامل انواع قندها و چربی ها مثل قند و شکر، شیرینی، روغن، کره، خامه، نمک، شکلات، سس مایونز، انواع مرباها، نوشابه های گازدار، انواع ترشی ها و شورها و غیره می باشد.

بطور کلی مصرف مواد این گروه در حداقل مقدار توصیه می شود. توجه شود نمک مصرفی در پخت غذا و سرسفره حتماً باید یددار باشد.

انرژی مصرفی مادر باردار علاوه بر تامین نیاز مادر و مواردی همچون افزایش کار قلب، صرف رشد جنین، جفت و رحم می شود.

به منظور تامین افزایش وزن کافی، ذخیره چربی و پیشگیری از سوخت پروتئین، نیاز به انرژی در سه ماهه دوم و سوم بارداری به طور متوسط 300 کیلو کالری در روز افزایش می یابد و توزیع آن به شکلی است که در 14 هفته اول روزانه 150 کیلو کالری و از هفته 15 تا زمان زایمان 350 کیلوکالری افزایش وجود دارد.

بنابراین مقدار غذای مصرفی سه ماهه دوم و سوم باید بیشتر از سه ماهه اول باشد تا کالری مورد نیاز خانم باردار تامین شود. البته در موارد چندقلویی، شیردهی همزمان با بارداری، کم وزنی پیش از بارداری و افزایش وزن ناکافی در دوران بارداری، انرژی و حتی ریز مغذی های بیشتری باید مصرف شود.

منابع تامین کننده انرژی در دوران بارداری، مشابه پیش از بارداری است : 20  15 %از پروتئین ها، 60  55 %از کربوئیدرات ها و 30 %یا کمتر از چربی ها.

میزان افزایش نیاز به انرژی در دوران شیردهی به طور متوسط 500 کیلوکالری در روز است.

پروتئین مورد نیاز درتغذیه دوران بارداری و شیردهی

در دوران بارداری سوخت و ساز کل پروتئین بدن افزایش می یابد و مقداری از پروتئین صرف رشد و نمو جنین، تشکیل جفت، خون، مایع آمنیوتیک و حفظ بافتهای بدن مادر در این دوران می شود.

براساس مقدار توصیه شده روزانه (RDA ) پروتئین مورد نیاز در دوران بارداری 15 گرم و در شیردهی 20 گرم بیش از مقادیر توصیه شده برای زنان قبل از بارداری می باشد. در بارداری های چند قلو نیاز به پروتئین بیش از مقدار فوق خواهد بود.

کربوئیدرات مورد نیاز در دوران بارداری و شیردهی

نقش اصلی کربوئیدرات ها تامین انرژِی برای سلول های بدن به ویژه مغز و سیستم عصبی، گلبول های قرمز و سفید خون و مدولای کلیه است. در بارداری جنین از گلوکز به عنوان منبع اصلی انرژی استفاده می کند. انتقال گلوکز از مادر به جنین حدود 26  17 گرم در روز تخمین زده شده است. تا پایان بارداری همه این گلوکز توسط مغز جنین مصرف می شود. میزان نیاز به کربوئیدرات ها در بارداری (براساس RDA) حدود 175 گرم در روز است.

چربی مورد نیاز در تغذیه دوران بارداری و شیردهی

چربی منبع بزرگ انرژی برای بدن است و به جذب ویتامین های محلول در چربی و کارتنوئیدها کمک می کند. در مغز در حال تکامل جنین و شیرخوار (طی 2 سال اول زندگی) به مقدار زیادی DHA (دوکوزا هگزانوئید اسید) یا ماده اولیه اسید چرب امگا 3 تجمع می یابد. در زمان بارداری در صورت داشتن رژیم غذایی حاوی امگا3 و امگا 6 نیازی به مصرف اضافه این دو اسید چرب به شکل مکمل نیست.

ویتامین A: در دوران بارداری و شیردهی بعلت نیاز جنین و نوزاد به ویتامینA، مقدار مصرف این ویتامین باید افزایش یابد. بارداری های مکرر و با فاصله کم، موجب کاهش ذخایر ویتامین A بدن خانم ها و در نهایت کاهش ذخایر این ویتامین در شیرخوار به ویژه در شش ماهه اول زندگی می شود. بنابراین توصیه می شود خانم های باردار در برنامه غذایی روزانه خود حتماً از منابع غذایی ویتامین A استفاده نمایند.

ویتامین B12: با توجه به نقش این ویتامین در عملکرد سیستم عصبی، تقسیم سلولی و خون سازی، نیاز به آن در دوران بارداری اندکی افزایش می یابد. مصرف مکمل ویتامین B12 خصوصاً در مادران باردار گیاهخوار ضروری است.

ویتامین C: نیاز به ویتامین C در دوران بارداری و خصوصاً شیردهی افزایش می یابد اما کمبود آن در این شرایط مشاهده نشده است.

ویتامین D: ویتامین D به جذب کلسیم و فسفر از دستگاه گوارش کمک می کند. در دوران بارداری مکمل ویتامین D سبب افزایش غلظت ویتامین D3 در گردش خون و افزایش کلسیم در بدن جنین می شود بنابراین نیاز به این ویتامین در بارداری افزایش نمی یابد و مقدار کمی از D3 از مادر به جنین منتقل می شود. در دوران شیردهی نیز نیاز به این ویتامین افزایش نمی یابد. استفاده از نور مستقیم خورشید (10 دقیقه دست و صورت) بهترین منبع برای تولید ویتامین D در بدن است. نکته: استفاده از کرم ضدآفتاب مانع جذب نور خورشید و تولید ویتامینD در بدن می شوند.

ویتامین E: ویتامین E نوعی آنتی اکسیدان است. اگر مادر بارداری دچار کمبود این ویتامین نباشد نیاز او نسبت به قبل از بارداری تغییر نخواهد کرد. منابع غذایی این ویتامین عبارتند از انواع روغن های گیاهی مانند جوانه گندم و آفتابگردان، زرده تخم مرغ، مغزها و سبزی های دارای برگ تیره رنگ نکته: روغن ذرت جزو منابع غنی این ویتامین نیست. در بارداری غلظت آلفا توکوفرول در خون افزایش می یابد و از طریق جفت به جنین منتقل می شود.

کلسیم: نیاز به کلسیم مورد نیاز روزانه خانم های باردار به دلایل مختلف از جمله استخوان سازی و تشکیل جوانه های دندان در جنین و پیشگیری از برداشت املاح از استخوان های مادر، به ویژه در سه ماهه سوم بارداری و دوران شیردهی افزایش می یابد. لازم است جهت تامین این ماده معدنی مهم به خانم باردار و شیرده مصرف مواد غذایی گروه شیر و لبنیات به میزان لازم و کافی توصیه شود. کلسیم مورد نیاز در خانم های باردار و شیرده زیر 18 سال 1300 و بالای 18 سال 1000 میلی گرم در روز می باشد.

آهن: وجود آهن برای تولید گلبول های قرمز خون، افزایش هموگلوبین، رشد و نمو و تامین ذخایر کبدی جنین ضروری است. بنابراین نیاز به آهن در دوران بارداری تا حد دو برابر افزایش می یابد که به هیچ وجه از طریق مصرف مواد غذایی به تنهایی تامین نمی شود بنابراین مصرف یک عدد قرص آهن سولفات فروس برای پیشگیری از کم خونی فقرآهن و عوارض ناشی از کمبود شدید و متوسط آن بر رشد و تکامل جنین و سلامت مادر ضروری است . مصرف مکمل آهن علاوه بر منابع غذایی غنی از آهن طبق دستورالعمل کشوری توصیه می شود. لازم به ذکر است مصرف مکمل آهن در مورد خانم های باردار مبتلا به تالاسمی نیز طبق برنامه کشوری مانند سایر خانم های باردار توصیه می شود. نیاز به آهن در مادران باردار گیاهخوار حدود 8/1 برابر سایر مادران باردار است. در دوران شیردهی به حد نیاز قبل از بارداری می رسد.

ید: با توجه به نقش ید در متابولیسم بدن و تولید انرژی و نیز تکامل مغز جنین، میزان ید مورد نیاز در دوران بارداری افزایش می یابد، به طوری که کمبود ید در دوران بارداری منجر به عقب ماندگی ذهنی، هیپو تیروئیدی و گواتر و در شکل شدید آن کرتینیسم در نوزاد می گردد. همچنین نیاز به مصرف منابع غنی از ید (مانند انواع ماهی) در دوران شیردهی بیش از دوران بارداری می باشد. مصرف زیاد ید نیز در دوران بارداری منجر به بروز گواتر و هیپو تیروئیدی در نوزاد می شود.

روی: کمبود روی در بدن مادر می تواند سبب طولانی شدن زایمان، زایمان زودرس، محدود شدن رشد داخل رحمی IUGR ،اثرات تراتوژنی و مرگ جنین شود. روی نقش مهمی در سنتز DNA و RNA دارد. با توجه به نقش مهم روی در متابولیسم سلولی، نیاز به آن در بارداری و خصوصاً شیردهی افزایش می یابد لذا مصرف منابع غنی از روی توصیه می گردد. نیاز به روی در گیاهخواران نیز تا 50 %افزایش می یابد. طبق نتایج مطالعه پژوهشی در وضعیت ریزمغذی ها در کشور در زنان باردار پنج ماهه و بیشتر، میانگین کمبود این ریز مغذی 42 – 38 %با شیوع بیشتر در مناطق روستایی گزارش شده. بیشترین شیوع این کمبود در مناطق شهری جنوب خراسان، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان تا 61 %می باشد.

شیردهی-و-بارداری

چکاپ بانوان قبل از بارداری (آمادگی قبل از بارداری)

سلامت مادر و جنین در دوران بارداری از هر چیز مهم‌تر است. برخی افراد بدون اطمینان از وضعیت سلامت خود، اقدام به بارداری می‌کنند که باعث می‌شود سلامت خود و فرزندشان به خطر بیفتد. با انجام چکاپ پیش از بارداری، می‌توانید از سلامت خود اطمینان حاصل کنید و در صورت وجود هرگونه مشکلی، پیش از بارداری نسبت به درمان و رفع آن اقدام کنید. در چکاپ بارداری نمونه‌ی خون از نظر ابتلا به بیماری‌های خونی، وضعیت کارکرد تیروئید و کلیه‌ها، ابتلا به بیماری‌های عفونی همچون هپاتیت، ایدز، سرخجه، سیفلیس، و همچنین سطح قند و گروه خونی بررسی می‌شوند. نمونه‌ی ادرار نیز از نظر وضعیت کارکرد کلیه‌ها و وجود عفونت بررسی می‌شود.

  • CBC
  • BUN
  • Cr
  • BG
  • TSH
  • FBS
  • VDRL
  • HIV Ab
  • HCV Ab
  • HBs Ag
  • HBs Ab
  • IgM,IgG
  • Indirect Coombs
  • Vit D
  • U/A
  • U/C

 

آزمایش GCT

حتما قبل از آزمایش خود، توجه لازم را به این موارد داشته باشید.

برای این آزمایش نباید بیمار ناشتا باشد.

وقتی شربت را کاملا میل کردید ساعت را یادداشت نمایید و دقیقا 1 ساعت بعد از آن برای نمونه گیری خون مجدد به نمونه گیری مراجعه نمایید.

در صورت ناشتا بودن بعد از نمونه گیری اولیه صبحانه میل نموده و 1 ساعت بعد از خوردن صبحانه پودر گلوکز را داخل آب حل نموده و میل نمایید.

بعد ازمیل نمودن شربت تا زمان نمونه گیری بعدی از خوردن، آشامیدن ورزش کردن و کشیدن سیگار خودداری نمایید.

شربت قندی و یا پودر گلوکز که به شما داده میشود حاوی 50 گرم گلوکز است لطفا آن را آرام آرام و در طول 5 دقیقه میل نمایید.

اگر فرد دچار حالت تهوع و در نهایت استفراغ شود نتایج قابل اطمینان نیست و آزمایش نباید ادامه پیدا کند.

همه چیز درباره آزمایش بارداری یا hCG

گنادوتروپین جفتی انسانی یا hCG ((The human chorionic gonadotropin هورمونی است که توسط جفت یک زن باردار تولید می‌شود. در اوایل بارداری، سطح hCG در خون افزایش می‌یابد و از طریق ادرار دفع می‌گردد. در آزمایش بارداری، میزان hCG موجود در خون یا ادرار را اندازه‌گیری کرده و حاملگی را تأیید یا رد می‌کند.

در هفته‌های اولیه بارداری، hCGهورمون در حفظ عملکرد جسم زرد مهم است. تولید hCG در سه‌ماهه اول بارداری (8-10 هفته) به طور پیوسته افزایش می‌یابد و در حدود هفته دهم بارداری پس از آخرین چرخه قاعدگی به اوج خود می‌رسد. در ادامه باقیمانده از زمان بارداری سطح آن به‌آرامی کاهش می‌یابد و طی چند هفته پس از زایمان hCG به حداقل میزان خود می‌رسد.

وقتی حاملگی خارج از رحم اتفاق می‌افتد (خارج رحمی)، سطح hCG در خون با سرعت کمتری افزایش می‌یابد. هنگامی‌که به حاملگی خارج رحمی مشکوک هستید، اندازه‌گیری سطح hCG در خون (اندازه‌گیری تیتر hCG) با گذشت زمان ممکن است در کمک به تشخیص بارداری خارج رحمی کمک نماید.

به طور مشابه، ممکن است هنگامی‌که جنین درحال‌رشد دارای نقص کروموزوم مانند سندرم داون باشد، سطح خونی hCG غیرطبیعی باشد. از آزمایش hCG به عنوان بخشی از غربالگری برای ناهنجاری‌های جنین‌بین هفته‌های 11 تا 20 بارداری، به طور معمول همراه با چند مارکر دیگر استفاده می‌شود.

تست hCG که نتیجه مثبت یا منفی (تست‌های کیفی) می‌دهند وجود hCG را تشخیص می‌دهند. این آزمایش‌ها ممکن است توسط آزمایشگاه، در مطب پزشک یا در خانه با استفاده از تست بارداری در منزل (Baby check) انجام شود. روش‌ها اندکی متفاوت هستند اما در بیشتر موارد، نوار آزمایش در یک ظرف ادرار فرورفته یا در معرض جریان ادرار خانم قرار می‌گیرد. یک خط رنگی در مدت‌زمان تعیین شده برای هر نوار تشخیصی که معمولاً حدود 5 دقیقه است، ظاهر می‌شود. برای نتایج دقیق آزمایش، مهم است که به‌دقت دستورالعمل‌های انجام تست طریق بروشور آن انجام گردد. اگر تست مشکوک باشد (خط ظاهر شده در نوار تشخیص بارداری کم‌رنگ بوده و به طور واضح قابل‌شناسایی نباشد)، اغلب چندین روز بعد تکرار می‌شود و یا اگر خانم علائم بارداری (مثل عدم عادت ماهیانه سروقت) را داشته باشد نیز بهتر است آزمایش بین 48 تا 72 ساعت بعد تکرار گردد. از آنجا که hCG به‌سرعت افزایش می‌یابد، یک آزمایش منفی اولیه می‌تواند در این بازه زمانی مثبت شود.

برای تأیید بارداری، زمان آزمایش بستگی به‌دقت زن در روز انتظار برای قاعدگی و همچنین روش اندازه‌گیری hCG در خون یا ادرار دارد. به‌طورکلی، آزمایش خون حساسیت بیشتری نسبت به آزمایش ادرار دارد و می‌تواند دو روز قبل از شروع بارداری برای خانم انجام شود. آزمایش hCG ادرار یا خون تا 10 روز پس از دست رفتن دوره قاعدگی به طور قابل‌اعتماد انجام می‌شود. حتی با استفاده از آزمایش ادرار، خانم ممکن است روزی که قاعدگی خود را از دست می‌دهد تشخیص دهد که آیا باردار است یا خیر، اما نتیجه آن می‌تواند به طور منفی کاذب باشد. اگر آزمایش اول خانم منفی باشد اما همچنان او به حاملگی مشکوک باشد، آزمایش را باید در 48 تا 72 ساعت بعد تکرار نماید.

آزمایش‌های کمی hCG خون ممکن است، زمانی که پزشک می‌خواهد بارداری خارج رحمی را شناسایی یا رد کند یا یک زن را بعد از سقط جنین کنترل کند طی چندین روز به طور مکرر انجام شود. در این موارد، یک زن ممکن است در ابتدا علائم و نشانه‌های طبیعی بارداری را تجربه کند اما سپس ممکن است نشانه‌ها یا علائمی داشته باشد که نشان دهد بارداری طبق انتظار پیش نمی‌رود.

برخی از علائم و نشانه‌های حاملگی خارج رحمی شامل موارد زیر است:
خونریزی غیرطبیعی از واژن – به دلیل اینکه زن باردار است، ممکن است قاعدگی منظمی نداشته باشد اما ممکن است خونریزی خفیف یا لکه بینی با بارداری خارج رحمی داشته باشد.

درد کمر

درد یا گرفتگی در پایین شکم یا یک طرف لگن

در صورت عدم درمان، علائم و نشانه‌ها بدتر می‌شوند و می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

سرگیجه، احساس ضعف یا بی‌حالیف فشار خون پایین، درد در ناحیه شانه، درد ناگهانی و شدید در ناحیه لگن، تب، علائم شبیه آنفولانزا، استفراغ

ناحیه اطراف بارداری خارج رحمی ممکن است پاره شود و شروع به خونریزی کند و در صورت عدم تشخیص می‌تواند منجر به ایست قلبی و مرگ شود.

آزمایش hCG ممکن است قبل از انجام یک روش پزشکی یا درمانی انجام شود که ممکن است در دوران بارداری مضر باشد.

نتیجه منفی hCG به این معنی است که بعید است زن باردار باشد. با این حال، آزمایشاتی که در اوایل بارداری خیلی زود، قبل از اینکه سطح hCG قابل‌توجهی وجود داشته باشد، انجام شود ممکن است منجر به نتیجه منفی کاذب گردد. اگر احتمال زیادی برای بارداری وجود داشته باشد، آزمایش ممکن است در عرض یک هفته تکرار شود.

hCG مثبت به این معنی است که زن احتمالاً باردار است. با این حال، در خانمی بعد از یائسگی یا مصرف مکمل‌های هورمونی، نتیجه مثبت کاذب می‌تواند رخ دهد.

سطح خونی hCG در خانمی با حاملگی خارج رحمی معمولاً با سرعت کمتری از حد طبیعی افزایش می‌یابد. به طور معمول، میزان هورمون hCG در چهار هفته اول بارداری طبیعی، هر 48 تا 72 ساعت دوبرابر می‌شود، سپس در هر 96 ساعت در شش هفته با رشد کمتری افزایش می‌یابد.

غلظت hCG به دنبال سقط جنین به‌سرعت کاهش می‌یابد. اگر hCG به میزان غیر قابل‌شناسایی نرسد، ممکن است بقایای جنین (بافت باقیمانده تولیدکننده hCG)در رحم مادر باقی‌مانده باشد که باید به‌وسیله عمل کورتاژ برداشته شود.

سطح بالای hCG ممکن است نشان‌دهنده این باشد که سن حاملگی اشتباه محاسبه شده است، یا بارداری مولار وجود دارد یا اینکه حاملگی چندقلویی است.

چه عواملی می‌تواند باعث آزمایش hCG منفی کاذب ادرار شود؟
اگر ادرار خیلی رقیق باشد یا آزمایش خیلی زود انجام شود، آزمایش‌های hCG ادرار ممکن است نتیجه منفی کاذب بدهد. داروهای خاصی مانند دیورتیک ها و پرومتازین ممکن است باعث ایجاد نتایج منفی کاذب ادرار شود.

چه عواملی می‌تواند باعث ایجاد نتیجه مثبت کاذب شود؟
داروهایی مانند آنتی‌هیستامین‌ها، داروهای ضد اضطراب، داروهای ادرارآور، ضدتشنج، داروهای ضد پارکینسون، خواب‌آورها و داروهای آرام‌بخش ممکن است باعث ایجاد نتایج مثبت کاذب گردند.

وجود پروتئین در ادرار (پروتئینوریا)، وجود خون در ادرار (هماچوری) یا گنادوتروپین هیپوفیز اضافی نیز ممکن است باعث ایجاد hCG مثبت کاذب ادرار شود.

گزارش‌هایی از نتایج مثبت کاذب hCG خون به دلیل وجود انواع خاصی از آنتی‌بادی‌ها که در برخی از افراد وجود دارد، اگر نتایج مشکوک باشد، ممکن است با آزمایش با روش دیگری تأیید شود.

سوالات متداول آزمایش بارداری

برای تایید و یا ارزیابی بارداری و یا تشخیص و ارزیابی بیماری‌های تروفوبلاستیک و تومورهای سلولهای زایای تخمدان و یا بیضه.

معمولا در چند روز اولی که پریود عقب افتاده و یا حتی با روشهای نوین آزمایشگاهی زودتر از آن قابل شناسایی است و در چند روز پس از لقاح (حتی قبل از روزیکه انتظار شروع پریود است) و یا هنگامی که پزشک مشکوک به حاملگی خارج رحمی است و یا بیماری‌های تروفوبلاستیک و تومورهای سلولهای زایای تخمدان و یا بیضه

تا چند سال پیش اغلب ادرار بوده است اما اکنون اغلب نمونه مورد آزمایش خون است. البته نمونه خون، حساس تر است.

هورمونی است از جنس قند و پروتئین که توسط HCG جفت زن حامله ترشح می‌شود. بنابراین با یافتن این هورمون می‌توان به حاملگی پی برد. پس از لقاح، تخمک لقاح یافته و بارور شده به طرف رحم حرکت می‌کند و در آنجا لانه‌گزینی می‌کند حدود یک هفته بعد HCG جفت تشکیل می‌شود و شروع به ترشح هورمون می‌کند. در این زمان است که می‌توان با اندازه‌گیری هورمون HCG حاملگی را تشخیص داد.

در طول هفته های اول حاملگی وجود هورمون HCG برای ماندن فعالیت جسم زرد فوق العاده مهم است زیرا باعث پایداری حاملگی می‌شود. تولید هورمون HCG تا هفته های 8 تا 10 حاملگی با سرعت افزایش می‌یابد و به حداکثر خود در پایان هفته 10 پس از آخرین پریود می‌رسد. همچنین سطح تولید هورمون HCG توسط تومورهای سلولهای زایا افزایش می‌یابد.

برای انجام آزمایش خون هیچ آمادگی ای لازم نیست. بنابراین نیاز نیست ناشتا باشید و یا حتی محدودیت قطع مصرف مایعات دداشته باشید و یا داروهای مصرفی یا حتی آنتی‌بیوتیک خود را قطع کنید.

درخواست انجام مقادیر کیفی هورمون HCG برای تایید حاملگی است. درخواست انجام کمی مقدار هورمون HCG در خلال حاملگی برای ارزیابی احتمال وجود حاملگی خارج رحمی صورت می‌گیرد. همچنین برای ارزیابی اختلالات دیگر حاملگی انجام می‌شود.

علاوه بر آن درخواست انجام کمی مقدار هورمون HCG برای تشخیص و پایش بیماری‌های تروفوبلاستیک و تومورهای سلولهای زایای تخمدان و یا بیضه انجام می‌شود.

درخواست انجام مقادیر کیفی هورمون hcg برای زمانی است که مشکوک به حاملگی هستیم و یا حتی زمانی که باید به دلایلی مطمئن شویم که حاملگی قطعا وجود ندارد. کاهی در افراد خاصی بطور مرتب و در زمانهای متوالی درخواست انجام کمی مقدار هورمون hcg می‌شود. این کار به خاطر ارزیابی وجود حاملگی خارج رحمی یا دیگر اختلالات حاملگی و یا پس از سقط بخاطر اطمینان از عدم وجود خطر برای بیمار درخواست می‌شود.

یا به عبارت دیگر کی جواب آماده است؟

اگر از روشهای نوین آزمایشگاهی استفاده شود زمان انجام آزمایش بین نیم تا یکساعت است. گاهی تا دو ساعت هم میرسد.

مراحل انجام کار در آزمایشگاه من و دکتر

ثبت سفارش

در ابتدا درخواست خود را از طریق فرم یا تماس تلفنی ثبت می‌کنید.

هماهنگی، زمان مراجعه

کارشناسان من و دکتر با شما تماس گرفته و پس از هماهنگی درخواست شما نهایی می‌شود.

اعزام همکار

نیروی متخصص به منزل یا محل کار شما اعزام شده و اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

دریافت نتایج آزمایش

پس از بررسی نمونه توسط آزمایشگاه، نتیجه آزمایش در حساب کاربری شما بارگذاری می‌شود و از آن طریق قابل مشاهده است.

فرم درخواست آزمایش بارداری

درصورت درخواست آزمایش ، می توانید درخواست خود را از طریق فرم زیر و یا تماس با ما، به کارشناسان من و دکتر اعلام نمایید.

پاسخگویی شبانه روزی

جهت هرگونه سوالی، می توانید با پشتیبانی من و دکتر تماس بگیرید و یا از طریق پشتیبانی آنلاین در وب سایت و یا از طریق واتس آپ با ما در ارتباط باشید

تماس با ما

031-3301

ایمیل

info@manodoctor.com