ماه دوم
هفته ی پنجم بارداری
با شروع هفته پنج بارداری، یک ماه از بارداری شما گذشت و ماه دوم از بارداری را شروع کردید. ۳۵ هفته شیرین دیگر را باید پشت سر بگذارید و بدن شما در طی این مدت تغییرات شگفت انگیزی خواهد کرد. تا امروز جنین شما فقط توده ای از سلول ها بوده ولی در آغاز این هفته کم کم اعضای بدن کودک شما در حال ساخته شدن است.
معمولا در هفته پنجم بارداری، مادران از بارداری خود مطمئن می شوند زیرا تاریخ پریود می گذرد و هورمون ها هم توسط تست بارداری مشخص می شود.
علائم هفته ۵ بارداری، شروع علائمی است که در هفته های بعد خواهید داشت اما نگران نباشید سه ماهه اول سخت ترین قسمت بارداری است و فکر نکنید که کل بارداری قرار است همین قدر سخت باشد. از خودتان مراقبت کنید، استراحت کنید و راه هایی برای آرام کردن خودتان پیدا کنید یک سری علائم شایع را با هم بررسی می کنیم:
ممکن است علائمی مثل درد سینه و خستگی داشته باشید. به دلیل تغییرات هورمون ها دچار تکرر ادرار می شوید. ممکن است لانه گزینی باعث لکه بینی شود که این لکه بینی خفیف است. چون سرویکس حساس تر از قبل است، کاملا طبیعی است که بعد از رابطه جنسی لکه بینی داشته باشید. لانه گزینی ممکن است باعث درد خفیف شکم شود در صورت شدید شدن درد به پزشک مراجعه کنید. تهوع را در هر زمانی از روز می توانید داشته باشید و برخی مادران بیشتر از بقیه دچار این حالت می شوند مخصوصا اگر دوقلو باردار باشند.
ممکن است در این هفته اصلا علائمی نداشته باشید که کاملا طبیعی است پس لازم نیست نگران باشید، فقط به این معنی است که شما خوش شانس هستید.
شکم شما در این هفته تغییری نمی کند و شاید برآمدگی کوچکی داشته باشید که به خاطر نفخ باشد. ممکن است نیم کیلو وزن اضافه کنید، یا اگر تهوع و ویار شدید دارید حتی نیم کیلو هم کاهش وزن داشته باشید اما این موضوع کاملا طبیعی است و لازم نیست نگران آن باشید.
اگر وزن کم داشته باشید و BMI زیر 18.5 باشد: 14-20 کیلو اضافه وزن در طول بارداری لازم دارید.
اگر وزنت متعادل باشد یعنی BMI 18.5 تا 24.9 باشد: حدود 13.5 کیلو تا 17.5 کیلو اضافه وزن در طول بارداری لازم دارید.
اگر اضافه وزن دارید یعنی BMI بین 25 تا 29.9 باشد: حدود 7.5 تا 14.5 کیلو اضافه وزن در طول بارداری لازم دارید.
اگر وزنت زیاد باشد و BMI بالای 30 باشد: 5.5 تا 10 کیلو اضافه وزن در طول بارداری لازم دارید.
جنین در هفته ۵ بارداری اندازه دانه پرتقال است. جنین شما سریع رشد می کند و احتمالا هفته دیگر دوبرابر می شود.
جفت و بند ناف در حال تلاش برای تولید مواد غذایی مناسب برای جنین هستند اما جنین هنوز از کیسه زرده مواد غذایی خودش را دریافت می کند. قلب جنین در هفته ۵ بارداری یک لوله است که ضربان های نامنظم دارد این پمپ و ضربان، کم کم در هفته های دیگر منظم می شود. اگر اطلاعات بیشتری درباره قلب جنین لازم دارید مطلب “علت تشکیل نشدن قلب جنین” را بخوانید. بعضی سلول ها به لوله های عصبی تبدیل می شوند که بعدا ستون فقرات و مغز را به وجود می آورند.
اگر پزشک رابطه جنسی را برای شما منع نکرده، رابطه جنسی در طول بارداری مشکلی ندارد. در هفته ۵ ممکن است به خاطر حالت تهوع میل جنسی زیادی نداشته باشید اما بعضی مادران میل جنسی زیادی دارند. ممکن است بعد از رابطه جنسی دچار لکه بینی بشوید که کاملا طبیعی است ودلیل آن حساس بودن سرویکس است اگر لکه بینی متوقف شد جایی برای نگرانی نیست.
بهتراست حجم وعده های غذاییتان را کم و تعدادش را زیاد کنید. سبزیجات با برگ های سبز، میوه، ماهی با جیوه کم، حبوبات بخورید تا بارداری سالمی رو بگذرانید و از الکل، سیگار، کافئین زیاد، ماهی با جیوه زیاد، گوشت نپخته، لبنیات غیر استریلیزه مصرف نکنید.
اگر درد شکم و کمر درد در هفته پنجم بارداری داشتید، دوش آب گرم بگیرید و استراحت کنید. آماده باشید تا احساسات مختلفی را مثل استرس، هیجان و.. تجربه کنید. ورزش در هفته ۵ بارداری کاملا بی خطر است. شنا کردن می تواند ورزش مناسبی برای شما باشد چون قابلیت بدن برای گرفتن اکسیژن را زیاد می کند که برای جنین فایده دارد و جریان خون و حرکت ماهیچه ها را هم زیاد می کند و باعث خستگی کمتر و خواب راحت تر می شود.
اگر سابقه بیماری و یا مشکلاتی در بارداری قبلی نداشتید، لازم نیست در این هفته سونوگرافی دهید و دکتر سونو را برای هفته ۸-۹ بارداری تجویز می کند پس بهتر است که صبور باشید! معمولا سونوگرافی، به صورت شکمی انجام می شود اما در مراحل اولیه بارداری ممکن است سونوگرافی واژینال تجویز شود. سونوگرافی در ابتدای حاملگی، بارداری خارج رحمی و مشکلات دیگر رو شناسایی می کند. لازم است که اطلاعات کاملی درباره بارداری خارج از رحم داشته باشید
ماه دوم
هفته ی ششم بارداری
وارد هفته ششم بارداری شدید و هفته های بارداری به سرعت پیش می رود، شما الان شش هفته است که با فرزند خود همراه هستید. تغییراتی را در بدن خود احساس می کنید اما این تغییرات در این هفته آنقدری نیست که برای دیگران هم قابل تشخیص باشد. جنین شما در این هفته اندازه دانه انار است و کم کم رشد می کند. اینکه در هفته ششم بارداری چه اتفاقی می افتد را با هم مرور می کنیم:
خبر باردار شدنتان ممکن است در هفته ششم بارداری برایتان جدید باشد، شاید هم هفته پیش تست بارداریتان مثبت شده باشد و کم کم در حال هضم این خبر هستید. رابطه جنسی در طول بارداری مشکلی ندارد و در این هفته ممکن است میل جنسیتان زیاد شود و یا حتی به خاطر تهوع و میل به رابطه جنسی نداشته باشید
چون هنوز ابتدای بارداری هستید ممکن است علائمی را نداشته باشید در این سن بعضی مادران تهوع شدیدی دارند و بعضی هم هیچ علائمی تجربه نمی کنند، سوال خیلی از مادران این است که “در هفته ششم بارداری تهوع ندارم یعنی حالا سقط می کنم؟” باید بگویم که بهتر است از این حال لذت ببرید و اصلا هم نگران چیزی نباشید زیرا این حالت نشانه ی چیزی نیست. بهتر است شناخت کامل از ریزترین علائم بارداری داشته باشید.
برخی از علائم شامل:
خستگی زودرس که به دلیل تغییرات هورمونی اتفاق می افتد. تهوع صبحگاهی در بارداری خیلی شایع است اما متاسفانه تهوع فقط صبح اتفاق نمی افتد اگر هم دوقلو باردار باشید شاید تهوع بیشتری داشته باشید. غذاهایی بخورید که معده شما را آرام کند و همیشه معده را پر نگه دارید چون معده خالی باعث تهوع بیشتر می شود. ممکن است به دلیل افزایش جریان خون درد سینه داشته باشید، در واقع بدن شما از ابتدای بارداری خودش را برای شیردهی آماده می کند. شکم شما در هفته ۶ بارداری مشخص نیست اما ممکن است به دلیل نفخ کمی برآمدگی داشته باشید.
به دلیل هورمون hcg (هورمون بارداری)، که باعث می شود خون بیشتری به ناحیه لگنی جریان پیدا کند، تکرر ادرار خواهی داشت، که در بارداری طبیعی است اما اگر سوزش ادرار داشتید و یا احساس مداوم ادرار دارید بهتر است به پزشک مراجعه کنید چون ممکن است از علائم عفونت ادرار باشد که در هفته 6 شایع است. هورمون های پروژسترون باعث نفخ می شود، بهتر است در رژِیم غذایی خود آب و فیبر فراموش نکنید تا از یبوست جلوگیری کنید. عصبیانیت و احساسی بودن به خاطر هورمون ها است، خستگی و به هم خوردن قند خون هم می تواند باعث این احساسات شود پس استراحت کنید و رژیم غذایی سالم داشته باشید.
در اوایل بارداری لکه بینی و درد خفیف کاملا طبیعی است شاید با این علائم نگران بارداری خارج رحمی و سقط جنین شوید اما تا وقتی که درد و خونریزی شدید ندارید بهتر است خودتان را نگران نکنید.
جنین در هفته ششم اندازه نخود کوچک یا دانه انار است و اندازه رویان در هفته بعد دوبرابر می شود. ۶ هفته یعنی یک ماه و یک هفته است که باردارید، حتی اگر یکی دو هفته باشد که بارداریتان را فهمیده باشید. چون سن بارداری از اولین روز آخرین قاعدگی حساب می شود.
در این هفته بیشتر قسمت های حیاتی جنین تشکیل شده و گردش خون هم با سیستم پیچیده تری نسبت به انسان های بالغ به وجود آمده. دست و پای اردکی مانند جنین رشد کرده و کم کم شروع به رشد دماغ، چشم و گوش درآوردن می کند و چهره اش بامزه تر می شود. لوله عصبی در هفته ۶ بارداری شروع به بسته شدن می کند و به ستون فقرات تبدیل می شود. جنین شبیه نوزاد قورباغه است اما کم کم صورتش در حال شکل گرفتن است. رویان ۶ هفته ای دم دارد که بعدا ستون فقرات از آن شکل می گیرد. قلب جنین در هفته ۶ بارداری ضربانش را شروع می کند و از یک ساختار لوله مانند به یک اندام ۴ دریچه ای تبدیل می شود. ضربان دارد و خون رو به قسمت های مختلف پمپ می کند. گوش جنین در حال فرم گرفتن است و بیشتر شبیه چال لپ است و مثل دو تا سوراخ در اطراف سر قرار گرفته و کم کم شکل می گیرد. بقیه اندام های حیاتی مثل ریه، کلیه، روده و کبد در حال شکل گیری هستند.
اگر در هفته ۶ بارداری سونوگرافی انجام دادید ممکن است پزشک قلب جنین و قطب جنینی را مشاهده کند اما اگر جنین دیده نشد نگران نباشید پزشک یک یا دو هفته بعد برای شما سونوگرافی تجویز می کند و تا آن موقع هم قلب جنین رشد می کند.
سونوگرافی در هفته ۶، بارداری دوقلو را مشخص می کند، ولی در هفته ۹-۱۴ همسان بودن و یا غیر همسان بودن دوقلوها تعیین می شود. اگر دوقلو باردار هستید مطلب بارداری دوقلو هفته به هفته را از دست ندهید.
آزمایش خون (بررسی بیماری های سرخچه، آبله مرغان و بیماریهای مقاربتی مثل سفلیس و هپاتیت B، سوزاک و کلامیدیا)، آزمایش تعیین عامل Rh، آزمایش کمبود آهن، آزمایش پاپ اسمیر (هر آنچه درباره تست پاپ اسمیر باید بدانید)، آزمایش برای بررسی عفونت ادراری، آزمایش ادرار (که قند خون، اندازه گلبول های قرمز و سفید خون، عفونت ها و پروتئین های باکتریایی را در مادران باردار اندازه گیری می کند)، معمولا از آزمایشات دوران بارداری هستند که پزشک برای اطمینان از سلامتی شما و فرزندتون انجام می دهد.
سبزیجات، میوه، غلات و پروتئین بخورید. ماهی های که جیوه زیاد دارند مصرف نکنید می توانید از تن ماهی یا سالمون برای دریافت امگا ۳ استفاده کنید. آب فراوان و فیبر بخورید چون علائم و مشکلات گوارشی را کم می کند. مقدار کافئین را کم کنید. لبنیات غیر پاستوریزه، ماهی خام، گوشت خام، تخم مرغ خام مصرف نکنید.
در هفته ۶ بارداری پیاده روی توصیه می شود، راه رفتن و هوای آزاد به مدت ۱۵ دقیقه می تواند حالتان را بهتر کند. می توانید ورزش های دیگری هم در هفته ۶ بارداری انجام دهید به شرطی که حالتان را بد نکند. قبل و بعد از ورزش تغذیه مناسب و سبک داشته باشید تا حالت تهوع نگیرید. یادتان نرود که مایعات زیاد مصرف کنید.
ماه دوم
هفته ی هفتم بارداری
هفته هفتم بارداری شروع شده است و حالا شما کم کم دارید به باور مادر شدن نزدیک می شوید. از این هفته به بعد شکم شما کمی برآمده می شود و باید خودتان را برای گرفتن عکس های زیبا از این دوران شیرین آماده کنید.
در هفته ۷ بارداری اندازه رحم تغییر می کند، رحم شما بزرگتر و اندازه یک مشت گره کرده می شود. اما هنوز کسی از روی ظاهر شما نمی فهمد که باردارید، پس می توانید فعلا از رازتان لذت ببرید.
بعضی از علائم هفته ۷ بارداری ممکن است شما را اذیت کند اما بعضی از آن ها سخت نیستند. یکسری علائم را با هم بررسی می کنیم:
تهوعتان در این هفته امکان دارد سنگین باشد سعی کنید راهی را برای مقابله با آن پیدا کنید بیسکویت زنجبیل صبح ها می تواند کمک کند. اگر دوقلو باردار باشید ممکن است علائمتان شدید تر باشد. (بارداری دوقلو هفته به هفته) بزاق زیاد علامتی است که شاید انتظارش را ندارید، بزاق زیاد می تواند ارتباطی با تهوع داشته باشد.
ممکن است هوس خوردن غذای خاصی را در بارداری کنید و یا از غذایی تنفر داشته باشید که کاملا طبیعی است و اگر ویار بارداری شما غذای سالم باشد مشکلی پیش نمی آورد. به دلیل هورمون ها ممکن است رفتار، احساس و اخلاقتان نوسان داشته باشد.
درد شکم در هفته هفتم بارداری طبیعی است چون اتفاقات زیادی در شکم شما می افتد و به دلیل اینکه سرویکس خیلی حساس تر است شاید لکه بینی داشته باشید مخصوصا بعد از رابطه جنسی. اگر درد شکم یا خونریزی شدید داشتید با پزشک تماس بگیرید. رابطه جنسی در طول بارداری مشکلی ندارد مگر این که پزشک شما را از آن منع کرده باشد.
اگر در هفته ۷ بارداری هیچ علائمی را نداشتید نگران نباشید و آن را خوش شانسی حساب کنید.
جنین در هفته ۷ بارداری اندازه بلوبری است و اندازه اش از هفته پیش دوبرابر شده است.
در هفته ۷ بارداری مغز جنین در حال رشد است و حدود ۱۰۰۰ سلول در هر دقیقه ایجاد می شود علاوه بر مغز، قلب جنین هم در حال رشد کردن است اما سر جنین سریع تر از اعضای دیگر رشد می کند و رویان در این مرحله سر بزرگی دارد. چشم و گوش رویان هم در حال رشد است. رشد گوش داخلی در حال کامل شدن است ولی گوش خارجی هنوز چند هفته ای وقت دارد. برجستگیهای دست و پا که در هفته ششم جوانه زده بودند حالا بیشتر رشد کردند و قسمتهای مختلف دست و پا در حال شکل گیری هستند.
در هفته هفتم بارداری سونوگرافی شایع نیست و معمولا هفته های ۸ تا ۱۰ بارداری انجام می شود اما این کاملا بستگی به شرایط شما و پزشکتان دارد. در سونوگرافی بارداری دوقلو، دو ساک بارداری دیده می شود و عدد بتای شما هم بالاتر از حالت عادی است.
در هفته ۷ بارداری احتمالا پزشک برای ارزیابی وضعیت آزمایش هایی را تجویز می کند مثل آزمایش پاپ اسمیر (نمونه برداری از سلول های دهانه رحم)، آزمایشهای ژنتیک، اندازه گیری سطح آهن، نوع گروه خونی، پروتئین، گلوکز، گلبول های قرمز و سفید و آزمایش هایی برای چک کردن بیماری هایی که ممکن است از مادر به جنین منتقل شود. همه این آزمایشات برای همه زنان باردار ضروری نیست، اما بهتر است اسمشان را بدانید.
اگه شما در معرض بیماری جنسی باشی حتما پزشک آزمایشی بررسی عفونت هایی مثل سفلیس و ایدز تجویز میکند. اگر مبتلا به سفلیس باشید و در این دوران درمان نشود، هم مادر و هم کودک دچار مشکلات جدی می شوند. در صورت تشخیص بیماری ایدز در مادر باردار، پزشک میتواند تا حد زیادی شانس ابتلای کودک به این ویروس را کم کند.
باید که هر روز زمانی را برای ورزش بگذارید و اگر وقتش را ندارید می توانید نصف مسیرتان را پیاده بروید یا از پله به جای آسانسور استفاده کنید و یا ماشین را دورتر پارک کنید تا مسافتی را پیاده روی کنید. نشستن و استراحت زیاد بارداریتان را سخت می کند.
اینکه قلب جنین در برخی از مادران دیرتر تشکیل شود، امری طبیعی است، و تا هفته هشتم بارداری فرصت برای تشکیل آن هست. تغدیه مناسب برای تشکیل قلب جنین تاثیرگذار است که در زیر به برخی از آنها اشاره کردیم:
- مواد غذایی مثل غلات، سبزیجات و پروتئین.
- غذاهایی که مواد معدنی زیاد دارند را باید زیاد مصرف کنید.
- کلسیم و فسفر برای قلب جنین حیاتی است، این مواد را می توانید از شیر دریافت کنید.
- غذاهای ناسالم و کلسترول زیاد مصرف نکنید.
ماه دوم
هفته ی هشتم بارداری
هفته ۸ بارداری از نظر رشد جنین و وضعیت مادر هفته مهمی در بارداری است. اما باید بدانید که تشخیص جنسیت در هفته هشتم بارداری انجام نمی شود.
هشتمین هفته از بارداری است و شما ماه دوم بارداری را تمام می کنید. بارداری کم کم برای شما جدی می شود. معمولا اولین ویزیت پزشک و سونوگرافی در هفته ۸ بارداری انجام می شود تا ضربان قلب جنین شنیده شود. پس الان در هفته مهمی از دوران بارداریتان هستید.
هورمون ها کارهای عجیبی را در هفته ۸ بارداری انجام می دهند. به یک سری علائم این هفته می پردازیم:
احساس بویایی تان قوی می شود، ممکن است بویی که تا بحال شما را اذیت نکرده است باعث تهوعتان شود. بهتر است نزدیک بوهایی که نسبت به آن ها حساسیت دارید، نروید. سینه شما بزرگتر و سنگین تر به نظر می آید چون در حال آمادگی برای شیردهی هستند. حالت تهوعتان ممکن است در این هفته خیلی زیاد باشد.
اگر یبوست دارید مطمئن باشید که تنها نیستید، ۵۰% مادران در بارداری دچار یبوست می شوند برای جلوگیری آب و فیبر زیاد بخورید و پیاده روی کنید. پس لازم است که اطلاعات کافی درباره یبوست در بارداری و راه های درمان آن داشته باشید. اگر کابوس یا خواب عجیب در بارداری دیدید طبیعی است، دلیل علمی این مسئله هنوز مشخص نیست اما می تواند به دلیل نگرانی ها و فکر زیاد باشد. لکه بینی در هفته هشتم بارداری ممکن است از علائم سقط جنین باشد اما دلایل دیگر هم می تواند داشته باشد چون سرویکس در بارداری حساس تر می شود ممکن است بعد از رابطه جنسی لکه بینی داشته باشید
اگر علائمتان بد و غیر قابل تحمل بود به خودتان یادآوری کنید که کودکتان در حال رشد در شکم شما است و ارزش همه این علائم را دارد.
اگر در هفته ۸ بارداری هیچ علامتی نداشتید نگران نباشید کاملا طبیعی است. شکمتان ممکن است کمی برآمده باشد ولی اگر اندازه شکم در هفته هشتم بارداری بزرگ هم نشده باشد کاملا طبیعی است. چون رحم در حال بزرگ شدن است و کمی طول می کشد تا نشان بدهد. اندازه شکم در سه ماهه دوم اهمیت دارد ولی در سه ماهه اول بارداری بی اهمیت است. افزایش وزن در هر هفته از سه ماهه اول حدود یک کیلو است اما اگر تهوع زیاد دارید ممکن است وزنتان زیاد نشود که نباید نگرانش باشید.
در هفته ۸ بارداری جنین اندازه تمشک است و هرروز یک میلی متر به قدش اضافه می شود. حدود ۱ گرم وزن جنین در این هفته است و قدی بین ۰.۷ تا ۱.۷ سانتیمتر باید داشته باشد.
هفته های قبل قسمت های مختلف بدن جنین رشد کردند مثل مغز، قلب، شش و.. اندازه جنین در این هفته یک سانتی متر است شاید فکر کنید که زیاد نیست ولی زمانی اندازه دانه خشخاش بود. جنین هنوز از کیسه زرده تغذیه می کند، جفت در حال رشد است و قسمت هایی را به وجود می آورد که به دیواره رحم بچسبد و وظیفه تغذیه جنین را به عهده بگیرد. اطلاعات کامل تر درباره جفت را می توانید در مطلب “جفت جنین و عملکرد جفت در بارداری” بخوانید. دنبالچه ای کوچک که در انتهای جنین قرار گرفته کم کم در حال کوچک شدن است و تا هفته های آینده به کلی از بین می رود.
دست و پای جنین در حال حرکت است ولی شما آن را حس نمی کنید. احساس چشایی جنین در حای شکل گیری است. حجم مایع آمنیوتیک ( مایعی که درون پرده ی داخلی محافظت کننده ی جنین وجود دارد ) با سرعت زیاد هر هفته افزایش پیدا می کند.
لولههای عصبی کاملا شکل گرفته است. در مغز جنین، سلول های عصبی شاخه شاخه می شوند و انشعاب پیدا می کنند به این ترتیب مسیرهای اولیه عصبی شکل می گیرند و برخی غضروف ها هم به استخوان تبدیل میشوند. رودهها از بند ناف به سمت بدن حرکت می کند. ممکن است شما دائما درباره جنسیت کودک خود فکر کنید ولی با وجود اینکه غدد جنسی جنین مشخص شده، اندام های تناسلیش آنقدر رشد نکرده که جنسیت کودک شما رو نشان بدهد.
معمولا اولین سونوگرافی در این هفته انجام می شود و بعد از آن هم در هفته ۱۸ تا ۲۱ بارداری دومین سونوگرافی انجام می شود. تشخیص جنسیت جنین در هفته هشتم بارداری امکان پذیر نیست. در اولین ویزیت ممکن است آزمایش خون گرفته شود تا RH مثبت و منفی خون شما تعیین شود چون اگر شما منفی باشید و جنین مثبت باشد نیاز به مصرف داروهایی دارید.
در هفته هشتم بارداری، قلب جنین شما مشخص شده و باید آزمایشاتی مثل کم خونی، قند، اوره و کراتینین، آزمایش HIV برای ایدز و هپاتیت، آزمایش ادرار، آزمایش کشت ادرار و آزمایش TSH یعنی بررسی از نظر هورمون تیروئید انجام بشود. خیلی از مادران کم کاری تیروئید دارند که متوجه نیستند. آزمایش غربالگری کم کاری و پرکاری تیروئید را مشخص می کنند. فشارخون شما هم برای غربالگری و تشخیص فشارخون حاملگی، اندازه گیری می شود
آزمایش ویلوس کوریونی برای شناسایی اختلالات کروموزومی انجام می شود. برای انجام آن توسط یک سوزن از راه واژن یا شکم، نمونه هایی از پرزهای کوریونی جمع آوری می شود. این آزمایش را با سونوگرافی انجام می دهند تا به جفت یا جنین آسیب نرسد. زمان انجام این آزمون معمولا در هفته ۸ است. (البته بهتر است در این هفته درموردش با پزشک مشورت کنید)
قند در ادرار مادر باردار، علامت دیابت بارداری است. بهتر است با راهکارهای تشخیص دیابت بارداری و درمان آن آشنا باشید. پروتئین بالای ادرار میتواند نشانه عفونت ادراری، بیماری کلیوی یا فشارخون بالا باشد.
هیچ وقت موقع ورزش در بارداری نفستان را حبس نکنید چون هم شما و هم جنین به جریان مداوم اکسیژن لازم دارید. به مفاصلتان فشار وارد نکنید. حرکاتی که نیاز به حفظ تعادل دارند را انجام ندهید تا در بارداری ضربه نبینید. ممکن است در این هفته سریع خسته شوید. هروقت خسته شدید و نفس کم آوردید استراحت کنید. آب و مایعات کافی در ورزش مصرف کنید تا آب بدنتان کم نشود. وقتی به سه ماهه سوم بارداری رسیدید بهتر است که حرکات کمر انجام ندهید. ما باز در هفته های دیگر یادآوری می کنیم.
سعی کنید انواع مواد غذایی را در رژیم غذایی هفته ۸ بارداریتان بگنجانید به خصوص میوه و سبزیجات. حتما آب و مایعات زیاد بخورید مگر این که پزشک منع کرده باشد. شما نباید اندازه دو نفر غذا بخورید، در روز حدود ۳۰۰ کالری اضافی لازم دارید. اگر هم به خاطر تهوع اشتها ندارید اشکال ندارد در هفته های بعد آن را جبران می کنید.
خوردن سالاد در رستورانها، سالاد مرغ، سالاد تخم مرغ، سالاد ماهی تن یا سالاد غذاهای دریایی، شیر خام (غیر پاستوریزه) یا هر محصولی که با شیر غیر پاستوریزه درست شده باشد، غذاهای فست فودی و چرب، نوشابه های قندی ممنوع است. (نباید های تغذیه ای در بارداری)
همانطور که در بالا گفته شد در هفته مهمی از دوران بارداری هستید، پس بهتر است موارد ممنوعه هفته هشتم بارداری را بشناسید و حتما رعایت کنید:
- بهتر است در سه ماهه اول بارداری مو رنگ نکنید.
- فعالیت هایی که باعث افتادن یا وارد شدن ضربه به شکم می شود را انجام ندهید.
- سونا و جکوزی نروید و دوش آب گرم نگیرید.
- در معرض مواد شیمیایی و رنگ ها، وایتکس و مواد شوینده قوی قرار نگیرید.
اگر علائم زیر را داشتید بهتر است به پزشک مراجعه کنید چون شاید علائم سقط جنین در هفته هشتم یا بارداری خارج رحمی باشد:
- خونریزی شدید
- درد شدید شکم
- دفع بافت از واژن